Концерт пијанисткиња Тијане Благојевић и Катарине Пантелић

08.09.2014, 20:00.
blank-image

Пијанисткиња Тијана Благојевић ће се београдској публици представити делима композитора 20. века, док ће Катарина Пантелић извести дела Баха и Моцарта.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Фантазијa и фугa а–молу, BWV 904

Волфганг Амадеус Моцарт
Адађо за клавир у ха–молу, К. 540

Леош Јаначек
Соната Из улице 1. X 1905.
Предсказање
Смрт

Боривоје Симић
Токата из Варијација

Aлександар Скрјабин
Прелиди, оп. 11 (избор)

Алберто Хинастера
Соната за клавир бр. 1, оп. 22 (избор)
Allegro marcato

Биографија:
Тијана Благојевић (Београд) је завршила ОМШ Санислав Бинички у класи проф. Милице Тодоровић, док је музичку гимназију Мокрањац завршила у класи проф. Радојке Јовичић. Основне мастер студије је завршила на Катердри за клавир на ФМУ у Београду у класи доц. Наташе Митровић, под чијим је менторством тренутно на специјалистичким студијама. Освојила је награде на такмичењима и фестивалима у земљи и иностранству, међу којима су три награде на интернационалном такмичењу Јохан Себастиан Бах у Паризу, награда на међунардном Фестивалу младих пијаниста у Шапцу, награда у граду Пјетра Лигуре у Италији и друге.
Одржала је 20 солистичких наступа у Београду, а активно наступа и у квиру клавирских дуо састава.

Катарина Пантелић (Крагујевац, 1990) је ниже и средње музичко образовање стекла у МШ Др Милоје Милојевић у Крагујевцу, у класи проф. Ружице Миловановић. Прошле године је завршила основне студије клавира у класи проф. Наталије Томић на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, а у јулу 2014. године је завршила мастер студије на ФМУ у Београду у класи проф. Наташе Митровић. Добитник је великог броја награда међу којима су најзначајније награде клавирског дуа – прва награда на Републичком такмичење у Београду (2008), друге награде на Републичком такмичењу (2002, 2006), Такмичењу младих пијаниста у Нишу (2004); као и солистичке награде – треће награде на 6. фестивалу младих пијаниста у Шапцу (2002, 2005) и на такмичењу Даворин Јенко (2010). Била је стипендиста републичког фонда за младе таленте за 2012. годину. Учествовала је на концерту 2012. године у Новом Саду у оквиру 4. светске пијанистичке конференције. Наступа на концертима као солиста и камерни музичар. У последње две година делује као клавирски сарадник у МШ Др Милоје Милојевић у Крагујевцу.

 

Loading...