blank-image

Летња пауза је готова. Од 28. августа Дворана Културног центра отвара врата, диже завесу у пали мрак. Као и сваке године, част отварања припада филмовима са међународног флмског кампа ИНТЕРАКЦИЈА.
Међународни студентски филмски камп „Интеракција“ који организује Независни филмски центар „Филмарт“ у Пожеги одржава се ове девети пут од 12-28.августа 2014. Пошто је један од сталних сарадника овог значајног културног догађаја, Културни центар Београда, Интеракција традиционално почиње у галерији Артгет КЦБ-а, а завршава се пројекцијом снимљених филмова у Дворани Културног центра Београда.

Тако је било и ове године. Учесници кампа окупили су се 12. августа у Артгету, упознали се међусобно и са својим менторима и током поподнева отпутовали у Пожегу где је 9. ИНТЕРАКЦИЈА свечано отворена. Петнаест младих филмских стваралаца из 11 земаља у Пожеги и у Чачку снимали су три документарна филма на тему „Портрет без оквира“. Снимање је трајало седам дана а онда је почела монтажа филмова који ће премијерно бити приказани 27. августа у Културном центру у Пожеги, а затим, дан касније у Дворани Културног центра у Београду када ће учесницима кампа бити уручене дипломе и када ће 9. ИНТЕРАКЦИЈА званично бити затворена. Са њима су и учесници Међународног мастеркласа документарног филма „Интердоц 2014“ њих 23 из десет земаља.

Редитељи филмова су Андреј Коленчик из Словачке, Лука Попадић из Србије и Кристо Томи из Индије. Уз њих су сниматељи, монтажери и организатори из Израела, Мексика, Венецуеле, Румуније, Русије, Велике Британије, Португалије, Бугарске, Индије ,Србије… Надамо се да ће бити на нивоу својих претходника који су за филмове снимљене на Интеракцији освојили низ националних и интернационалних награда и признања.

Да подсетимо: током осмогодишње реализације кампа учествовало је 159 учесника из 42 земље и снимљена су 32 документарна филма од којих је пет филмова освојило осам награда на филмским фестивалима у Индији, Словачкој, Русији, Бугарској, Македонији, Француској и Србији.

Видимо се у ДКЦ-у, 28.августа у 21 час. Улаз слободан.

За опширније информације кликните овде.

Loading...