IZLOŽBE U AVGUSTU

31.07.2014-23.08, 15:50.
blank-image

Otvaranje izložbi u četvrtak 31. jula u 20:00. Prateći muzički program: koncert benda Fish in Oil. Izložbe traju do 23. avgusta.
Na izložbi Stefane Savić Hoćeš li me i sutra voleti? u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda mlada autorka serijom fotografija i slajd projekcija rekonstruiše istinitu životnu priču Polke Nedeljković, bliske osobe iz porodične istorije. Kroz svoj umetnički projekat ona to čini kao lično, rodno preispitivanje i suočavanje sa pamćenjem, sa statusom žene u određenom vremenu i prostoru, sudbinom, uzrocima i posledicama. Ovaj projekat sastoji se od fotografija koje su rimejk originalnih porodičnih fotografija na kojima autorka preuzima naslovnu ulogu i serije snimaka koji izgledaju kao scene iz nepostojećeg filma, koncipirane na osnovu priča Polkinih savremenika.

Izložbu Pariska kafanica u Galeriji Artget čini 45 crno-belih analognih fotografija – portreta u ambijentu na kojima do izražaja dolazi neposrednost i iskrenost u izrazu. U pitanju su fotografije dvojice pariskih prijatelja – Milomira Kovačevića, sarajevskog fotografa koji već dvadesetak godina živi u „gradu svetlosti“ i njegovog francuskog kolege Bernara Vajana.

Na izložbi Zamišljajući krizu u galeriji Podroom publici se predstavljaju umetnici iz Kolumbije, Izraela, Španije, Japana, Argentine, Finske, Rumunije, Francuske, Rusije i Nemačke. Oni u svojim radovima preispituju teme koje su povezane sa osećajem anksioznosti kada je reč o umetničkom stvaranju, društvenim sistemima umetnosti, odnosu društva prema pojedincu, njegovoj poziciji u medijima, religiji i prirodi koja nas neprestano opominje na posledice permanentnog uništavanja.

Loading...