LETNJA PAUZA DVORANE KULTURNOG CENTRA

17.07.2014-28.08, 16:05.
blank-image

Dvorana Kulturnog centra Beograda je na letnjoj pauzi. Odmorite se i vi, jer nas čeka uzbudljiva filmska jesen.
Dragi naši,
Dvorana Kulturnog centra Beograda uspešno je završila prvi deo sezone. Za šest i po meseci ove godine na festivalima, u specijalnim programima i na redovnom repertoaru prikazali smo 110 filmova, a Vaš odziv je, kao i uvek do sada, bio više nego dobar i potvrdio je da ima smisla ono što radimo, to jest da ovakav bisokop sa ovakvim programom – nekome treba i da je takvih sve više. Možda bi vas bilo još više u DKC-u da broj mesta u sali nije smanjen. Ali, ponosni smo na renoviranu salu u kojoj se bolje osećaju i publika i filmovi. Kada budemo imali rashladne uređaje, letnje pauze neće biti.

Ove godine tri festivala koja su počela u Dvorani Kulturnog centra Beograda obeležavaju jubileje: Nordijska panorama i Slobodna zona deset godina, a Festival autorskog filma, dvadeset. Zajedno smo ih počinjali, podizali i rasli s njima.

Lista deset najgledanijih filmova u DKC u prvih šest i po meseci potvrđuje da vas interesujeu samo dobri filmovi bez obzira iz koje su zemlje. Zato i ne čudi što su među najgledanijima čak dva filma iz Gruzije. Evo liste:
1. THE GRAND BUDAPEST HOTEL (SAD/Nemačka/V.Britanija)
2. U CVATU (Gruzija/Nemačka/Francuska)
3. VELIKA LEPOTA (Italija/Francuska)
4. VEŠTIČARKE I BIČARKE (Španija/Francuska)
5. MANDARINE (Gruzija/Estonija)
6. VELIKA ŠPANSKA FAMILIJA (Španija)
7. FILOMENA (V.Britanija/SAD/Francuska)
8. LA PAZ (Argentina)
9. VAŠA SAM ( Norveška)
10. KRAH RAZBIJENOG KRUGA (Belgija/Holandija)

Drugi deo sezone počinjemo 28. avgusta premijerom kratkih filmova nastalih na međunarodnom filmskom kampu INTERAKCIJA 2014. Posle toga čekaju nas dobri filmovi iz Danske, Italije, Slovačke, Japana… Od 9. do 16.oktobra je GETE FEST sa 13 premijernih nemačkih filmova. Početkom novembra čeka nas jubilarna 10. Slobodna zona, a krajem novembra počinje jubilarni 20. Festival autorskog filma.

Dobro nam došli.

Loading...