Moja mala koncertna antologija muzike za klavir – treći deo

07.08.2014, 21:00.
blank-image

Na poslednjem koncertu ciklusa „Moja mala koncertna antologija muzike za klavir“ Nada Kolundžija će predstaviti dela kompozitora među kojima su Filip Glas, Leon Miodrag Lazarov Pashu, Galen H. Braun, Miroslav Miša Savić, Vilijam Dakvort i Skot Pender.

Moja mala koncertna antologija muzike za klavir –od mističnih do multimedijalnih kompozicija
Ova živa koncertna antologija obuhvata period muzičke istorije od 1926. do 2014. godine. Sazrevala je kroz vreme i sumira gotovo četiri decenije istraživanja savremenog muzičkog stvaralaštva sa aspekta, recimo, radoznalog izvođača.
Osnovna nit koja me je vodila u koncipiranju antologije je komunikativnost dela i stabilan i čist izraz.
Nada Kolundžija

prvi deo – 27. maj
drugi deo – 7. jul
treći deo – 7. avgust

Program:
Filip Glas
Etide za klavir, Vol. 1 (1994–1995)
Etide br. 1, 5 i br. 6

Leon Miodrag Lazarov Pashu
Valcer (2008)*

Galen H. Braun
God Is A Killer (2008)** za klavir i traku

Miroslav Miša Savić
Za Nadu (2014)**

Vilijem Dakvort
Tango Voices (1984)*

Skot Pender
Ms. Jackson Dances for the People (1986)

* srpska premijera
** svetska premijera

Biografija:
Beogradska pijanistkinja Nada Kolundžija je naš najznačajniji izvođač i pasionirani promoter savremene muzike. Premijernim izvođenjima, godinama je upoznavala beogradsku publiku sa značajnim delima inostranih autora, od Šenberga, Ksenakisa, Beria, Mesijana, Kejdža, Satija, Kagela, Štokhauzena i mnogih drugih kompozitora. Na njenom obimnom repertoaru uvek su se nalazila i dela domaćih kompozitora, od kojih su joj mnoga i posvećena.
Nada je umetnički direktor Centra lepih umetnosti Guarnerius. Radila je kao redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.
Imala je turneje po Americi i Kanadi, Kini, Indiji, Meksiku i nastupala je u brojnim zemljama Evrope.
Učestvovla je na međunarodnim festivaliama: Dubrovačke letnje igre, Ohridsko leto, Muzički bijenale Zagreb, CHINCH predstavlja u Beogardu, CERVANTINO festival u Meksiku, soundaXis u Torontu, BEMUS, Muzički Temišvar, Međunarodna Tribina kompozitora, Festival Ljubljana, CONTRASTS u Lavovu, Kijevski muzički festival, BELEF, PLANUM Festival u Budimpešti, Festival izvođačke umetnosti u Bankoku i drugim.
Nada Kolundžija je rođena u Beogradu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Beogradu u klasi profesora Dušana Trbojević i usavršavala se na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti u klasi čuvenog pijaniste Zoltana Kočiša.
Dobitnica je nagrada i priznanja u Roterdamu (1979, 1981,1984), Zagrebu (1980) i Beogradu (1981). Nominovana je za Nagradu grada Beograda (2005, 2010).
Kao solista i kamerni muzičar Kolundžija je snimila šest LP-a i dva kompakt diska.
Realizovala je mnogobrojne snimke za radio i TV.

www.nadakolundzija.info

Koncert organizuju Centar lepih umetnosti Guarnerius i Kulturni centar Beograda uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Loading...