Моја мала концертна антологија музике за клавир – трећи део

07.08.2014, 21:00.
blank-image

На последњем концерту циклуса „Моја мала концертна антологија музике за клавир“ Нада Колунџија ће представити дела композитора међу којима су Филип Глас, Леон Миодраг Лазаров Пасху, Гален Х. Браун, Мирослав Миша Савић, Вилијам Дакворт и Скот Пендер.

Моја мала концертна антологија музике за клавир –од мистичних до мултимедијалних композиција
Ова жива концертна антологија обухвата период музичке историје од 1926. до 2014. године. Сазревала је кроз време и сумира готово четири деценије истраживања савременог музичког стваралаштва са аспекта, рецимо, радозналог извођача.
Основна нит која ме је водила у конципирању антологије је комуникативност дела и стабилан и чист израз.
Нада Колунџија

први део – 27. мај
други део – 7. јул
трећи део – 7. август

Програм:
Филип Глас
Етиде за клавир, Вол. 1 (1994–1995)
Етиде бр. 1, 5 и бр. 6

Леон Миодраг Лазаров Пасху
Валцер (2008)*

Гален Х. Браун
God Is A Killer (2008)** за клавир и траку

Мирослав Миша Савић
За Наду (2014)**

Вилијем Дакворт
Tango Voices (1984)*

Скот Пендер
Ms. Jackson Dances for the People (1986)

* српска премијера
** светска премијера

Биографија:
Београдска пијанисткиња Нада Колунџија је наш најзначајнији извођач и пасионирани промотер савремене музике. Премијерним извођењима, годинама је упознавала београдску публику са значајним делима иностраних аутора, од Шенберга, Ксенакиса, Бериа, Месијана, Кејџа, Сатија, Кагела, Штокхаузена и многих других композитора. На њеном обимном репертоару увек су се налазила и дела домаћих композитора, од којих су јој многа и посвећена.
Нада је уметнички директор Центра лепих уметности Гуарнериус. Радила је као редовни професор на Факултету музичке уметности у Београду.
Имала је турнеје по Америци и Канади, Кини, Индији, Мексику и наступала је у бројним земљама Европе.
Учествовла је на међународним фестивалиама: Дубровачке летње игре, Охридско лето, Музички бијенале Загреб, ЦХИНЦХ представља у Беогарду, ЦЕРВАНТИНО фестивал у Мексику, соундаXис у Торонту, БЕМУС, Музички Темишвар, Међународна Трибина композитора, Фестивал Љубљана, ЦОНТРАСТС у Лавову, Кијевски музички фестивал, БЕЛЕФ, ПЛАНУМ Фестивал у Будимпешти, Фестивал извођачке уметности у Банкоку и другим.
Нада Колунџија је рођена у Београду. Дипломирала је на Музичкој академији у Београду у класи професора Душана Трбојевић и усавршавала се на Музичкој академији Франц Лист у Будимпешти у класи чувеног пијанисте Золтана Кочиша.
Добитница је награда и признања у Ротердаму (1979, 1981,1984), Загребу (1980) и Београду (1981). Номинована је за Награду града Београда (2005, 2010).
Као солиста и камерни музичар Колунџија је снимила шест ЛП-а и два компакт диска.
Реализовала је многобројне снимке за радио и ТВ.

www.nadakolundzija.info

Концерт организују Центар лепих уметности Гуарнериус и Културни центар Београда уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Loading...