Концерт пијанисткиње Марије Тимотијевић

15.09.2014, 20:00.
blank-image

Млада пијанисткиња Марија Тимотијевић је освојила бројне награде у земљи и иностранству. Прошле године је била лауреат међународног такмичења „Даворин Јенко“ и међународног такмичења „Слобомир“.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Партита бр. 2, BWV 826

Софија Губајдулина
Чакона

Сергеј Рахмањинов
Соната за клавир бр. 2, оп. 36
Allegro agitato
Non allegro – Lento
Allegro molto

Биографија:
Марија Тимотијевић (1987, Прокупље) је завршила одсек за клавир СМШ Корнелије Станковић у Београду. Дипломирала је на ФМУ у Београду, где је завршила и специјализацији у класи проф. Јокут Михаиловић. Похађала је летњу школу клавира ЕПТА, као и многе мајсторске курсеве чувених професора.
Добитница је више од двадесет првих награда на републичком и међународном нивоу у Србији и иностранству, међу којима су Међународно такмичење Петар Коњовић, Међународно такмичење младих пијаниста у Нишу, Фестивал музичке омладине у Шапцу, Шопенијада, Такмичење музичких школа Јосип Славенски, Ф. Шопен у Новом Саду, Николај Рубинштајн у Паризу, Пиетра Лигуре у Италији и многа друга. На Смотрама талената музичких и балетских школа Србије је учествовала од 1998. до 2003. године.
Први наступ са оркестром је имала у тринаестој години са диригентом Ангелом Шуревим, а наступала је и са диригентима као што је Ле Фи Фи (Вијетнам). Наступала је као солиста у Београду и другим градовима Србије, као и у Словенији, Мађарској, Аустрији, Италији, Шпанији, Француској и другим земљама. Узела је учешће на међународном Маратону класичне музике у Словенији. Под покровитељством амбасаде Мађарске у пројекту Лисзт Ференц учествовала је у промоцији дела овог мађарског композитора. Одржала је низ хуманитарних концерата, а осим солистичких наступа негује и камерно музицирање.

Loading...