Moja mala koncertna antologija muzike za klavir – drugi deo

07.07.2014, 21:00.
blank-image

Ovim koncertom pijanistkinja Nada Kolundžija nastavlja predstavljanje odabranih dela muzike 20. veka, burnog, heterogenog, dinamičnog i kreativnog periodu kroz ciklus „Moja mala koncertna antologija muzike za klavir”.

Moja mala koncertna antologija muzike za klavir -od mističnih do multimedijalnih kompozicija-
Ova živa koncertna antologija obuhvata period muzičke istorije od 1926. do 2014. godine. Sazrevala je kroz vreme i sumira gotovo četiri decenije istraživanja savremenog muzičkog stvaralaštva sa aspekta, recimo, radoznalog izvođača.
Osnovna nit koja me je vodila u koncipiranju antologije je komunikativnost dela i stabilan i čist izraz.
Nada Kolundžija

prvi deo – 27. maj
drugi deo – 7. jul
treći deo – 7. avgust

Program:
Džon Kejdž
In A Landscape

Anton Batagov
Muzika iz filma Ivana Dihovičnog Udah -izdah *
e-mol
Waltz

Katarina Miljković
Forest Four za preparirani klavir *

Meridit Monk
Railroad (Travel Song)
Paris

Miloš Raičković
Nađino kolo ** (In memoriam Nađa Tešić)

Tobi Tvajning
Nightmare Rag * za klavir i klavir igračku

Jakob ter Velthous
Body of your Dreams za klavir i CD

* srpska premijera
** svetska premijera

Biografija:
Beogradska pijanistkinja Nada Kolundžija je naš najznačajniji izvođač i pasionirani promoter savremene muzike. Premijernim izvođenjima, godinama je upoznavala beogradsku publiku sa značajnim delima inostranih autora, od Šenberga, Ksenakisa, Beria, Mesijana, Kejdža, Satija, Kagela, Štokhauzena i mnogih drugih kompozitora. Na njenom obimnom repertoaru uvek su se nalazila i dela domaćih kompozitora, od kojih su joj mnoga i posvećena.
Nada je umetnički direktor Centra lepih umetnosti Guarnerius. Radila je kao redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.
Imala je turneje po Americi i Kanadi, Kini, Indiji, Meksiku i nastupala je u brojnim zemljama Evrope.
Učestvovla je na međunarodnim festivaliama: Dubrovačke letnje igre, Ohridsko leto, Muzički bijenale Zagreb, CHINCH predstavlja u Beogardu, CERVANTINO festival u Meksiku, soundaXis u Torontu, BEMUS, Muzički Temišvar, Međunarodna Tribina kompozitora, Festival Ljubljana, CONTRASTS u Lavovu, Kijevski muzički festival, BELEF, PLANUM Festival u Budimpešti, Festival izvođačke umetnosti u Bankoku i drugim.
Nada Kolundžija je rođena u Beogradu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Beogradu u klasi profesora Dušana Trbojević i usavršavala se na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti u klasi čuvenog pijaniste Zoltana Kočiša.
Dobitnica je nagrada i priznanja u Roterdamu (1979, 1981,1984), Zagrebu (1980) i Beogradu (1981). Nominovana je za Nagradu grada Beograda (2005, 2010).
Kao solista i kamerni muzičar Kolundžija je snimila šest LP-a i dva kompakt diska.
Realizovala je mnogobrojne snimke za radio i TV.

www.nadakolundzija.info

Koncert organizuju Centar lepih umetnosti Guarnerius i Kulturni centar Beograda uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Loading...