Triput meri – jednom seci: Evaluacije javnih politika u EU

17.06.2014, 16:55.
blank-image

predavač: Mr Bojan Radej (Slovenija), nezavisni sertifikovani evaluator
Mr Bojan Radej (Slovenija), nezavisni sertifikovani evaluator: Triput meri – jednom seci: Evaluacije javnih politika u EU – predstavljanje koncepta evaluacije javnih politika u EU i Regionalne mreže evaluatora Zapadnog Balkana

Autor će predstaviti koncept evaluacije javnih politika kako je izvorno zamišljen, koje su njegove glavne dileme i izazovi i kako se taj instrument koristi u EU i u Sloveniji na primeru rezultata evaluacije jednog regionalnog razvojnog programa, kao i na primeru evaluacije inovacione politike u Sloveniji. Na kraju će predstaviti Regionalnu mrežu evaluatora Zapadnog Balkana i njene planove za organizaciju serije događaja za evaluatore u Srbiji i u regiji do kraja 2015 godine.

Bojan Radej se bavi metodologijom u socijalnim istraživanjima. Magistrirao je u oblasti makroekonomije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani. Profesionalno iskustvo je, pored ostalog, sticao na sledećim poslovima: Vladin institut za makroekonomsku analizu i razvoj (1987–2004, kao podsekretar), oblast delovanja: održivi razvoj (1998–2004); glavni menadžer Odeljenja za modelovanje (1993–5); pokretač i prvi urednik časopisa Slovenačko ekonomsko ogledalo (Slovenian Economic Mirror, 1995–8); kourednik IB journal-a (2001–04). Osnivač je i aktuelni predsednik Slovenačkog društva evaluatora; pokretač i administrator Mreže evaluatora Zapadnog Balkana. Autor je nekoliko knjiga na slovenačkom jeziku, među kojima su skorije objavljene: Politika evaluacija: Horizonti novog mentaliteta (Vega, 2011; ova knjiga je proglašena naučnim događajem u Sloveniji) i Kompleksno društvo u radikalnoj sredini (BF/OKA, Ljubljana, 2013; ovu knjigu je Univerzitet u Mariboru proglasio značajnim doprinosom promišljanju izvan uobičajenih okvira).

Loading...