Koncert violinistkinje Milene Nedeljković i pijanistkinje Miljane Đorđević

16.06.2014, 20:00.
blank-image

Milena Nedeljković i Miljana Đorđević predstaviće nam Sonate i Komade za violinu i klavir Volfganga Amadeusa Mocarta, Johanesa Bramsa i Klare Šuman.

Program:
Volfgang Amadeus Mocart
Sonata za violinu i klavir br. 21, K. 304
Allegro
Tempo di Menuetto

Johanes Brams
Sonata za violinu i klavir br. 1, op. 78
Vivace ma non troppo
Adagio
Allegro molto moderato

Klara Šuman
Tri romantična komada za violinu i klavir op. 22
Andante molto
Allegretto
Leidenschaftlich schnell

Biografije:
Milena Nedeljković (1986, Beograd) je završila studije u klasi prof. Maje Jokanović na FMU. Dobitnica je brojnih nagrada na republičkim takmičenjima. Ostvarila je niz zapaženih nastupa u gotovo svim salama Beograda (kao što su Kolarčeva zadužbina, SC, SANU, Atrijum Narodnog muzeja). Aktivan je član mnogobrojnih poznatih internacionalnih omladinskih orkestara kao što su Orkestar opere Bajrojta i Nemačko-skandinavski orkestar iz Berlina. Nastupala je sa orkestrima Bundesjugenorchester pod dirigentskom palicom Marka Piolea, Orchesterakademie Ossiah (Austrija) i orkestrom Maribor International Orchestra pod dirigentskom palicom Klausa Arpa. Od 2011. godine je specijalni gost u orkestru letnje opere na operskom festival u Bambergu u Nemačkoj (Sommer-Oper Bamberg). Član je orkestra Camerata Serbica sa kojim je imala veliki broj zapaženih nastupa sa najpoznatijim svetskim solistima i dirigentima. Honorarni je saradnik operskog orkestra Narodnog pozorišta u Beogradu.

Miljana Ivanković (1987, Beograd) je završila nižu muzičku školu u klasi Ljiljane Popović, a srednju u klasi Olge Jovanović. Diplomirala je i završila specijalističke studije na FMU u Beogradu u klasi Dejana Stošića. Dobitnik je nagrade iz fonda Jelene Pavlović. Učestvovala je na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima, na kojima je osvojila brojne nagrade, među kojima su prve nagrade na Međunarodnom Festivalu u Šapcu, Takmičenju mladih pijanista u Nišu, Memorijalu Dr. Vojislav Vučković, Republičkom takmičenju, druge nagrade na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista Nikolaj Rubinštajn u Parizu, Međunarodnom takmičenju mladih pijanista Gradus ad Parnassum u Kragujevcu, šestom pijanističkom konkursu EPTA, kao i treće nagrade na Beogradskom podijumu mladih talenata u Beogradu. Nastupala je na koncertima u Beogradu, Sremskim Karlovcima, Valjevu, Šapcu, Ćupriji, Aranđelovcu i Subotici. Svirala je kao solista sa simfonijskim orkestrom umetničkog ansambla Vojske Stanislav Binički.

Loading...