Концерт виолинисткиње Милене Недељковић и пијанисткиње Миљане Ђорђевић

16.06.2014, 20:00.
blank-image

Милена Недељковић и Миљана Ђорђевић представиће нам Сонате и Комаде за виолину и клавир Волфганга Амадеуса Моцарта, Јоханеса Брамса и Кларе Шуман.

Програм:
Волфганг Амадеус Моцарт
Соната за виолину и клавир бр. 21, К. 304
Allegro
Tempo di Menuetto

Јоханес Брамс
Соната за виолину и клавир бр. 1, оп. 78
Vivace ma non troppo
Adagio
Allegro molto moderato

Клара Шуман
Три романтична комада за виолину и клавир оп. 22
Andante molto
Allegretto
Leidenschaftlich schnell

Биографије:
Милена Недељковић (1986, Београд) је завршила студије у класи проф. Маје Јокановић на ФМУ. Добитница је бројних награда на републичким такмичењима. Остварила је низ запажених наступа у готово свим салама Београда (као што су Коларчева задужбина, СЦ, САНУ, Атријум Народног музеја). Активан је члан многобројних познатих интернационалних омладинских оркестара као што су Оркестар опере Бајројта и Немачко-скандинавски оркестар из Берлина. Наступала је са оркестрима Бундесјугенорцхестер под диригентском палицом Марка Пиолеа, Орцхестеракадемие Оссиах (Аустрија) и оркестром Марибор Интернатионал Орцхестра под диригентском палицом Клауса Арпа. Од 2011. године је специјални гост у оркестру летње опере на оперском фестивал у Бамбергу у Немачкој (Соммер-Опер Бамберг). Члан је оркестра Цамерата Сербица са којим је имала велики број запажених наступа са најпознатијим светским солистима и диригентима. Хонорарни је сарадник оперског оркестра Народног позоришта у Београду.

Миљана Иванковић (1987, Београд) је завршила нижу музичку школу у класи Љиљане Поповић, а средњу у класи Олге Јовановић. Дипломирала је и завршила специјалистичке студије на ФМУ у Београду у класи Дејана Стошића. Добитник је награде из фонда Јелене Павловић. Учествовала је на многим домаћим и међународним такмичењима, на којима је освојила бројне награде, међу којима су прве награде на Међународном Фестивалу у Шапцу, Такмичењу младих пијаниста у Нишу, Меморијалу Др. Војислав Вучковић, Републичком такмичењу, друге награде на Међународном такмичењу младих пијаниста Николај Рубинштајн у Паризу, Међународном такмичењу младих пијаниста Градус ад Парнассум у Крагујевцу, шестом пијанистичком конкурсу ЕПТА, као и треће награде на Београдском подијуму младих талената у Београду. Наступала је на концертима у Београду, Сремским Карловцима, Ваљеву, Шапцу, Ћуприји, Аранђеловцу и Суботици. Свирала је као солиста са симфонијским оркестром уметничког ансамбла Војске Станислав Бинички.

Loading...