НАТАША КОКИЋ И ОЈСТЕН АГЕРЛИ, Ивица мапе

05.06.2014-28.06, 17:38.
blank-image

Изложба Наташе Кокић и Ојстена Агерлиа показује истраживачки поступак двоје уметника на тему пејсажа и блиских меморијских места, рађен у техникама карактеристичних ауторских опуса, у медијима цртежа и фотографије.
Дијалог који успостављају дела београдске уметнице Наташе Кокић и уметника из Осла Ојстена Агерлиа прати се кроз традиционалну ликовну тему пејсажа на више нивоа: кроз призоре удаљених и имагинарних простора у Наташиним радовима, до блиских простора одређених људским присуством у Агерлијевим радовима. Како у истраживачком поступку традиционалне теме комуницирају и размењују своја искуства уметници из различитих географских подручја, али блиског ликовног и визуелног сензибилитета, показују Наташини цртежи великих димензија (200×100цм) и сведеног колорита, и Агерлиејеве црно-беле фотографије интимних садржаја.

Наташа Кокић је дипломирала и магистрирала на Факултету ликовних уметности у Београду. Од 2000. године излагала је на великом броју самосталних и међународних изложби у земљи и иностранству. Остварила је студијске боравке у Холандији и на Исланду. Добитница је награде Културконтакта и више награда за цртеж. Била је финалиста награде Мангелос 2007. године. Дела јој се налазе у приватним колекцијама и корпорацијама у Србији и Аустрији.

Ојстен Агерли је завршио Уметничку академију у Ослу. Самостално и групно је излагао на изложбама у Норвешкој, Србији и иностранству. Запослен је у Националној уметничкој галерији у Ослу.

Loading...