МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ КРАТКОГ ФИЛМА – ОБЕРХАУЗЕН 2013 НА ТУРНЕЈИ

03.06.2014, 17:46.
blank-image

Организатори фестивала у Оберхаузену за пројекат Оберхаузен на турнеји, који је покренут 2003. године, направили су одабир најзанимљивијих радова са такмичења која су одржана претходних година, као и оних који се налазе у архиви овог фестивала, и направили гостујуће програме дугометражних филмова. Изузетни филмови приказани у међународној и национапној селекцији такмичења које се одржава у овом немачком граду, као и добитници награде МоВие Аwард биће приказивани 2014. године, укључујући и дела дванаесторо награђених аутора.
Основна идеја пројекта Оберхаузен на турнеји је представљање кратких филмова гледаоцима који ретко или никада немају прилику да дођу на чувени фестивал у Оберхаузену. Ове године филмови ће бити приказани у Јоханесбургу, Тангеру, Хелсинкију, Волгограду, Ла Пазу, Киту, Београду…

Улаз је слободан.

Немачки уметнички филм, трајање: 67 мин

Филмови, који су били део селекције филмског фестивала такмичарског карактера у Оберхаузену 2013. године, на живописан начин баве се односом унутрашњег и спољашњег.
Док Хелена Витман својом камером лагано истражује дневне собе, протагонисти њеног филма ретко напуштају свој дом . А демони вребају свуда . Бјорн Мелхус је на интернету пронашао различита пророчанства о пропасти света и присвојио их као своја. Ксенија Леснијевски брани своју приватност од терора међународних брендова и симбола, док Катре Хав предлаже на један духовит и ироничан начин како држати зле духове на одстојању. О постојању хроничног мањка стамбеног простора, сведоче “уради-сам“ грађевинске групе, тзв. „микробригаде“, основане сна Куби 1971. године. Слике архитектуре преузете из архивске грађе , као и интервјуи, чине експериментални мозаик о овом феномену револуционарног модернизма .

Програм

Дивљи/ Тхе Wилд, 2013. 12′
Режија, сценарио, камера: Хелена Витман Хелена Wиттманн
Музика: Ника Бреитхаупт
Продукција: ХфбК Хамбург, Хелена Wиттманн

Микробригаде – варијације на тему / Мицробригадес – Вариатион оф а Сторy, 2013, 31′
Режија: Флориан Зеyфанг, Алеxандер Сцхоегер, Лиса Сцхмидт-Цолинет
Продукција: Фокуссy Прод.

Изненадна пропаст /Судден Деструцтион, 2012, 4′
Режија, Текст: Бјорн Мелхус
Камера: Yуки Јунгесблут

Бекство из школе у недељу / Есцапе фром тхе Сундаy Сцхоол, 2013, 5′
Финска/Немачка
Видео: Саана Инари
Продукција: Саана Инари

Хипоцентар / Хyпоцентре, 2013, 15′
режија, текст, анимација: Xениа Лесниеwски
музика: Гунтер Адлер
Продукција: Ингмар Босцхен

Loading...