Koncert pijanista Ane Ćuković i Milana Milića

26.05.2014, 20:00.
blank-image

Ana Ćuković i Milan Milić su učenici četvrtog razreda SMŠ „Mokranjac“ u klasi prof. Snežane Milosavljević.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga br. 12, BWV 857

Klod Debisi
Valse La plus que lente, L. 121

Frederik Šopen
Etida u a-molu, op. 25/11

Balada br. 1 u ge-molu, op. 23
ANA ĆUKOVIĆ

Ludvig van Betoven
Sonata za klavir br. 3, op. 2/3
Allegro con brio
Adagio
Scherzo – Allegro
Allegro assai

Frederik Šopen
Etida u ce-molu, op. 25/12
MILAN MILIĆ

Biografije:
Ana Ćuković (Beograd, 1995) je završila Osnovnu muzičku školu u Prijepolju u klasi prof. Smilje Spasić, a školovanje nastavila u SMŠ Mokranjac u Beogradu u klasi prof. Snežane Milosavljević.
Tokom nižeg i srednjeg muzičkog obrazovanja nastupala je na mnogim koncertima i klavirskim takmičenjima i osvojila brojne nagrade. Posebno su joj značajni sledeći nastupi: Solistički koncert u Domu kulture u Prijepolju, Solistički koncert u SMŠ Mokranjac u Beogradu i nastupi u svečanoj sali Ruskog doma u Beogradu i Velikoj dvorani Kolarčevog univerziteta u Beogradu, treća nagrada na 12. Internacionalnom Klavirskom takmičenju u Goriciji (Italija, 2012) i prva nagrada na Internacionalnom festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici (2014).

Milan Milić je učenik četvrtog razreda SMŠ Mokranjac u Beogradu u klasi prof. Snežane Milosavljević. Do sada je nastupao u mnogim beogradskim koncertnim salama kao što su Velika dvorana i Muzička galerija Kolarčeve zadužbine, Galerija SANU, Velikoj dvorani Doma omladine, Dvorana Doma Vojske, Etnografskom muzeju, svečanoj sali Ruskog doma, kao i u salama muzičkih škola širom Srbije. Učestvovao je na manifestacijama Revija mladih pijanista i Festivalu muzičkih škola na Ubu 2009. godine i održao solističke koncerte u Beogradu i Smederevu. Osvajao je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima od kojih se izdvajaju druga nagrada na Takmičenju mladih pijanista Šabac 2013. i 2014. godine i laureat takmičenja MŠ Mokranjac 2010. i 2014. godine.

Loading...