Концерт пијанисте Владимира Глигорића

13.06.2014, 20:00.
blank-image

На репертоару ће бити виртуозна дела Шопена, Прокофјева, Листа и Мусоргског.

Програм:
Сергеј Прокофјев
Ромео и Јулија, оп. 75 (избор)

Фредерик Шопен
Балада бр. 3, оп. 47

Франц Лист
Мислилац, S. 161/2

Мефисто валцер бр. 1

Модест Петрович Мусоргски
Слике с изложбе

Биографија:
Владимир Глигорић (Београд, 1979) је ниже и средње музичко образовање стекао је у МШ Мокрањац. Дипломирао је на ФМУ у Београду 2002. године. Постдипломске студије је започео на Цонсерватоире де мусиqуе де Геневе (Швајцарска), а магистрирао је на ФМУ у Београду у класи проф. А. Сердара.
Одржао је бројне солистичке концерте у Београду, широм Србије, као и ван граница наше земље (Париз, Женева, Рим, Барселона, Хвар). Наступао је на фестивалима Мермер и звуци у Аранђеловцу, ОКТОХ у Крагујевцу, Чело фест и Трибина композитора у Београду, Балкан форум (Бугарска), Биенале сувремене глазбе у Загребу и Хварско љето. Добио је награду УМУС-а за најбољег младог уметника у 2009. години, као и награду часописа Музика класика за најбољег младог извођача у 2011. години.
Био је финалиста међународног такмичења Музичке омладине у Београду (2009), а исте године је освојио трећу награду на међународном пијанистичком такмичењу Емил Гиљелс у Одеси (Украјина). Такође је био финалиста пијанистичког такмичења Боесендорфер&Сцхимелл у Аризони (САД, 2011), где је добио и специјалну награду за најбоље извођење виртуозног комада.
Наступао је са Симфонијским оркестром РТС-а, БГО Душан Сковран, оркестром Цамерата Сербица, Разградском филхармонијом, Филхармонијом Одесе, под управом Бојана Суђића, Александера Вокера, Биљане Радовановић, Драгомира Ненова и Хобарта Ерла.
Виши је уметнички сарадник на Катедри за соло певање на ФМУ у Београду.

Loading...