NIMFOMANKA: Prvi deo (Danska, Nemačka, Francuska, Belgija, V. Britanija) 2013. 118’

30.04.2014-08.05, 15:30.
blank-image

režija i scenario: Lars fon Trir fotografija: Manuel Alberto Klaro uloge: Šarlota Gejnzburg, Stelan Skarsgard, Stejsi Martin, Šaja LaBef,Kristijan Slejter, Uma Turman, Jens Albinus, Koni Nilsen…
“Nimfomanka” je završni deo fon Trirove trilogije u kojoj su još “Antihrist” i “Melanholija”. To je neobuzdana poetična priča o životnom putu jedne žene od najranije mladosti do njene pedesete godine. Ispričana je iz ugla Džo (igra je Šarlota Gejnzburg) koja sebe predstavlja kao nimfomanku.

Jedne hladne večeri stari, zanimljivi neženja Seligman (Stelan Skarsgard) nalazi na ulici pretučenu Džo i odvodi je u svoj stan. Dok joj previja rane, zapitkuje je o njenom životu i pažljivo sluša njenu razgranatu i višeslojnu priču prepunu asocijacija, neočekivanih događaja i incidenata.

Film je prvobitno bio zamišljen da se prikazuje u celini, ali je zbog dužine podeljen na dva dela. Prvi deo (oko dva sata trajanja) čini pet poglavlja: Sve o pecanju, Džerom, Gospođa H, Delirijum i Mala škola orgulja. Ta poglavlja prate mladu Džo kroz prva seksualna iskustva, zadovoljstva, ali i bolna suočavanja sa posledicama njenih postupaka.

Loading...