КЦБ ARTSAMPLE: РАЗГОВОРИ СА МЛАДИМ УМЕТНИЦИМА

22.04.2014-26.04, 16:01.
blank-image

Арт Сампле је јединствени начин презентације и афирмације младих (визуелних) уметника. У оквиру АртСампле, пар уметника по избору уметничке групе Трећи Београд се представља публици кроз разговор о другим уметницима, теоретичарима и уопште појединцима који су на њих утицали. Млади уметници у првом делу разговора одрже унапред припремљену презентацију одабира уметничке продукције која је утицала на формирање њихових поетика, а потом представе и неке од својих пројеката. У другом делу, публика је позвана да са уметницима уђе у дијалог; коментарише радове и поставља питања.

Кроз АртСампле, млади уметници контекстуализују и ефектније приближавају свој сензибилитет и продукцију публици.Такође, подстиче се изградња односа и критичког размишљања према ширем кругу уметника на позитивним премисама. Кроз предуслов да се представе референцама, млади уметници су приморани да своју продукцију и себе поставе у перспективу континуитета уметничког стваралаштва.

Ове године, Трећи Београд организује једну серију АртСампле разговора, која ће се одржати у Галерији Подроом Културног центра Београда, у следећим терминима:
уторак 22. април у 19х / Слободан Стошић и Јована Судимац
среда, 23.април у 19х / Бојана Петковић и Марија Марковић
четвртак, 24. април у 19х / Мирза Дедаћ и Јелена Николић
петак 25. април у 19х / Милица Стефановић и Никола Јовановић
субота 26. април у 19х / Марко Марковић и Немања Лађић

Трејлери за разговоре су доступни на Вимео-у, а новости можете пратити на Фацебоок паге-у.

Loading...