Koncert flautistkinje Minje Marčetić i pijanistkinje Dragane Raić

31.03.2014, 20:00.
blank-image

Na koncert će nastupiti studentkinja Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Minja Marčetić. Klavirski saradnik biće Dragana Raić.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Sonata za flautu br. 5 u e-molu, BWV 1034
Adagio ma non tanto
Allegro
Andante
Allegro

Karl Nilsen
Prvi stav Koncerta za flautu

Petar Konjović
Satirova svirala za solo flautu

Zigfrid Karg-Elert
Sonata Apasionata za solo flautu u fis-molu, op. 140

Anri Ditije
Sonatina za flautu i klavir

Biografije:
Minja Marčetić (1991, Vršac) je zavšila osnovno muzičko obrazovanje kao đak generacije. Školovanje je nastavila u MŠ Josip Slavenski u Beogradu pod stručnim nadzorom Miomira Simonovića vanrednog profesora na FMU u Beogradu, i završava takođe kao đak generacije. Trenutno je student na FMU u klasi vanrednog profesora Miomira Simonovića. Višestruko je nagrađivana različitim stipendijama i priznanjima (stipendija Ministarstva prosvete, stipendija Fondacije Hemofarm, stipendija Fonda za mlade talente Dositej Obradović).
Nastupala je na domaćim i međunarodnim takmičenjima, na kojima je osvajala značajne nagrade i priznanja. Pohađala je seminare kod eminentnih flautista i pedagoga u zemlji i inostranstvu. Nastupala je u značajnim salama širom zemlje.

Dragana Raić diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi prof. Srđana Grbića. Postdiplomske studije završila je u klasi prof. Marije Đukić. Član je klavirskog trija Aurora od 1997. godine. Nastupali su u brojnim gradovima u zemlji (Beograd, Kragujevac, Pirot, Novi Sad, Kikinda, Vršac, Valjevo, Ćuprija, Pančevo), kao i u inostranstvu (Italija, Rumunija, Norveška, Nemačka, Hrvatska, Austrija i drugi). U saradnji sa Hrvatskim radijom su snimili komapkt disk sa delima A. Dobronića (2008). Kao član klavirskog trija Dragana Raić je završila specijalističke i magistarske studije za kamernu muziku na FMU. Trenutno se nalazi na doktorskim studijama. Angažovana je kao klavirski saradnik na Odseku za duvačke instrumente na FMU.

 

Loading...