Концерт пијанисте Ивана Башића

28.04.2014, 20:00.
blank-image

Пијанисти Ивану Башићу је недавно додељена награда часописа „Музика класика“ за најбољег младог уметника-извођача у 2013. години.

Програм:
Јохан Себастијан Бах / Феручо Бузони
Корални прелудијум у ге–молу

Лудвиг ван Бетовен
Рондо у Ге-дуру, оп. 51/2

Фредерик Шопен
Соната за клавир бр. 2 у бе-молу, оп. 35

Етида у цис-молу, оп. 10/4

Фредерик Милиј Балакирјев
Валцер у Еф–дуру, оп. 34/3

Александар Вујић
Финале из Свите оп. 30

Биографија:
Иван Башић (1996, Београд) је завршио СМШ Мокрањац као ђак генерације, у класи проф. Жељке Воркапић. Након тога је уписао ФМУ, као првопласирани на пријемном испиту, у класи проф. Невене Поповић (2013). Два пута је био лауреат републичког такмичења, освојио је прве награде на међународним такмичењима Бањалучки бијенале (2012) са 100 освојених бодова, Даворин Јенко и другим. Наступао је као солиста са оркестром изводећи Григов Концерт у а–молу. Одржао је неколико солистичких концерата у Београду, Бањалуци и другим градовима. Освојио је бронзану медаљу на такмичењу младих музичара у Кустендорфу, као и у Радовљици (Словенија) на такмичењу Шопенов златни прстен.
Као студент је освојио прву награду на значајном такмичењу Ф. Шопен (Рим), као и награду за најбољег учесника из источноевропских земаља, и том приликом је наступио на завршном концерту који је преносио неколико европских радио-телевизијских станица. Наступао је на концертима у Новом Саду и Београду (КНУ, САНУ, Дечји културни центар, СКЦ, Културни центар Раковица), као и у бројним емисијама на радију и телевизији.

Loading...