Prolećni koncert udruženja mladih umetnika „Vivo“

14.04.2014, 20:00.
blank-image

Udruženje mladih umetnika „Vivo“ je osnovano 2011. godine. Na koncertu će nastupiti violinistkinja Leana Nikolov, pijanistkinja Jovana Nikolov, kao i klavirski kvintet.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga br, 1, BWV 846

Ludvig van Betoven
Sonata za klavir br. 10, op. 14/2 (izbor)
I Allegro

Ludvig van Betoven / Franc List
Simfonija br. 5 u ce–molu (tr. za klavir)
Jovana Nikolov, klavir

Aram Hačaturjan
Koncert za violinu u de–molu (izbor)
I Allegro con fermezza
Leana Nikolov, violina

Tomazo Albinoni
Adađo u ge–molu

Karlos Gardel
Por una Cabeza
Klavirski kvintet Vivo
Leana Nikolov, violina
Mila Smiljković, violina
Uroš Panić, viola
Damjan Stanković, violončelo
Jovana Nikolov, klavir

Biografije:
Jovana Nikolov (1998, Beograd) pohađa drugi razred SMŠ Kosta Manojlović Zemunu, u klasi prof. Siniše Radojčića. Klavir je počela da uči u klasi prof. Davorke Polojac. Pohađala je majstorski kurs Aleksandra Serdara, Miloša Popovića i Lidije Bizjak. Član je beogradske dečje filharmonije i Udruženja mladih umetnika Vivo. Imala je zapažen nastup na Šopenijadi kao najmlađi učesnik. Nastupala je u galeriji Artget, u MŠ Stanković, galeriji Kolarčeve zadužbine, SKC-u, kao solista i član kamernog ansambla. Takođe je učestvovala na Savsko venačkom urban festu i humanitarnim koncertima Drugari za Lidiju i za decu u Zvečanskoj. Učestvovala je na republičkim i međunarodnim takmičenjima i festivalima, gde je imala zapažene rezultate.

Leana Nikolov (1995, Beograd) pohađa četvrti razred SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu, odeljenje za talente u klasi prof. Madlen Stokić-Vasiljević. Violinu je počela da svira kada je imala devet godina. Pohađala je Interpretativni studio violine prof. Dejana Mihailovića, kao i majstorske kurseve Igora Coretia. Član je beogradske dečje filharmonije i Udruženja mladih umetnika Vivo. U toku 2012. godine održala je nekoliko solističkih koncerata u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, u galeriji Artget, a nastupala je i na velikoj sceni i galeriji Kolarčeve zadužbine, u SKC-u i Madlenijanumu. Išla je na turneju sa Evropskim orkestrom Wonderful youth orchestra sa kojim je nastupala u Beogradu, Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Učestvovala je na republičkimi međunarodnim takmičenjima i festivalima, gde je osvajala prve nagrade kao solista i u kamernom sastavu.

 

Loading...