ГРАЂАНСКА ОДРЕДБА, изложба у оквиру пројекта ACT and Democ(k)racy

06.03.2014-29.03, 17:01.
blank-image

Учесници: Дубравка Секулић, Јозуа Заагман, Францоис Ломбартс, Бака Габриела, Паул Сегерс, Маттхијс Босман, Јероен Дооренwеерд, Антхонy Клеинпиер
Аутор: Фреек Ломме, Центар за истраживања Ономатопее из Ајндховена (Холандија)

Ово је завршна фаза ЕУ пропјекта А.Ц.Т. у оквиру којег су до сада реализоване три изложбе на тему Уметности и демократије (Арт анд Демоцрацy), на којима су учествовали Урош Ђурић, Владимир Николић, Раша Тодосијевић, Влад Нанца, Мирцеа Ницолае, Бертилле Бак, Јулиен Бертхиер, Циприан Муресан, Даринка Поп-Митић, Социéтé Рéалисте, Радош Антонијевић, Зоран Тодоровић, Шкарт продукција- Бригита Међо & Владан Николић, Марцел Динахет, Лес Фрèрес Рипоулаин, Ана Недељковић & Никола Мајдак Јр, Социéтé Волатиле, БИП-Буреау д’инвестигатион Пхотограпхиqуе, представници покрета Оццупy са Бабеș-Болyаи Универзитета у Клужу.

ЦИВИЛ ПРОВИСИОН / Грађанска одредба је четврта и последња у низу изложби, које су преплетене између градова партнера, тако што је један партнер позивао по једног кустоса из другог партнерског града. Изложба у Београду, чији је аутор Фреек Ломме, директор Центра за истраживање Ономатопее из Ајндховена има за циљ маркацију „нових“ значајних места у Београду такозваних „цолдспотс“ (како их називају уметници, супротстављајући их већ познатим „хотспотс“).

Изложба има за циљ истраживање различитих простора у Београду и спровођење уметничких акција које ће делимично бити документоване у галеријском простору Ликовне галерије. Тако ће уметници међу којима су Пол Сегерс, Маттхијс Босман и Јорен Дорренwеерд уместо да своје радове прикажу у галеријском простору радити у јавним просторима у граду. Реч је о уметничком процесу у који су позвани да учествују сви заинтересовани.

Незавршени Београд, Маттхијс Босман, уметник – предавање на отварању.

Loading...