Концерт пијанисткиње Аделе Шабић

24.03.2014, 19:00.
blank-image

На концерту ће наступити млада сарајевска пијанисткиња Адела Шабић, а њен гост биће виолиста проф. Дејан Млађеновић.

Програм:
Алесандро Марчело / Јохан Себастијан Бах
Адађо из Концерта за обоу и окестар BWV 974 (транскрипција за клавир)

Франц Лист
Концертна етида Плес патуљака, S. 145

Фредерик Шопен
Валцер, оп. 64/2
Мазурка, оп. 67/4

Петaр Иљич Чајковски
Думка, оп. 59
Ноктурно у де-молу, оп. 19/4 (тр. за виолу и клавир)

Франц Шуберт
Соната у а-молу, D. 821 (Арпеђоне)
Гост: Дејан Млађеновић

Биографија:
Адела Шабић (1989, Сарајево) је завршила ОМШ Младен Позајић у Сарајеву у класи проф. Маријане Перковић. Похађала је солистички одсек у средњој музичкој школи у Сарајеву у класама професора Емине Софтић, Дине Мулића и Сенке Куленовић. Дипломирала је на Музичкој академији у Сарајеву у класи проф. мр. Дуње Димитријевић и стекла је звање бакалауреат. Студије је завршила као као студент генерације са коначним збиром оцена 9. 97 те је добитница признања Златна значка Универзитета у Сарајеву. Тренутно је завршава мастер студије у истој класи. Учествовала је на бројним федералним такмичењима ученика и студената и на Шопеновом фестивалу, где је остварила запажене резултате, награде и признања. Током студија је учествујући на федералним такмичењима ученика и студената у соло категорији  и дисциплини камерне музике.
Године 2010. је учествовала на Интернационалном такмичењу у Бијељини у дисциплини клавир соло, као и на многобројним семинарима и радионицама реномираних клавирских педагога као што су Грегор Видовић, Јокут Михајловић и Јулија Губајдулина.
Наступала је на концертима студената у склопу манифестација. Као најбољи студент, наступала је и била ангажована од стране Министарства за образовање, науку и младе Кантона Сарајево (2012). Одржала је више солистичких концерата током студија укључујући и концерт у склопу 5. Мајских музичких свечаности у сарадњи Музичке академије и Сарајевске филхармоније (2012). Том приликом је извела Концерт за клавир и оркестар оп. 16 Едварда Грига.
Седам година ради у ОМШ Младен Позајић, подручно одјељење Вогошћа, где је остварила запажене резултате са ученицима. Ангажована је као уметнички сарадник-корепетитор и демонстратор на предметима клавир и корепетиција на Музичкој академији у Сарајеву.

Loading...