Концерт пијанисте Ненада Ивовића

17.03.2014, 20:00.
blank-image

Млади пијаниста Ненад Ивовић је прошле године освојио прву награду у највећој, троетапној категорији на међународном конкурсу „Steps towards mastery“ у Санкт Петербургу.

Програм:
Лудвиг ван Бетовен
Соната за клавир бр. 21, оп. 53 (Waldstein)
Allegro con brio
Introduction – Adagio molto
Rondo – Allegretto moderato

Јохан Себастијан Бах
Прелудијум и фуга бр. 22, BWV 891

Василије Мокрањац
Етида у бе–молу

Фелкикс Менделсон/Сергеј Рахмањинов
Скерцо

Франц Лист
Ероика, S. 139/7

Биографија:
Ненад Ивовић (1993) је са пет година започео учење клавира у МШ Мокрањац код проф.Милице Васиљевић-Бисенић. Са двадесет година је завршио основне студије клавира на ФМУ у класи проф. Невене Поповић и уписао мастер-студије као најбољи у својој генерацији.
Као ученик је освојио низ првих награда на домаћим такмичењима, као и на међународним (Исидор Бајић, Нови Сад и Николај Рубинштајн, Париз) и наступао је са оркестром школе на КНУ. Као студент је освојио награде на такмичењима Петар Коњовић (Београд, 2010) и Торино – Европски пијанистички конкурс (2010). Наступао је наступа на концертима поводом јубилеја – двеста година од рођења Ф. Шопена и Р. Шумана у Београду и Бањалуци, као и на концертима Катедре за клавир у великој дворани КНУ. Такође, одржао је реситале у Галерији САНУ и галерији КНУ.
Учествовао је на Међународној пијанистичкој академији Тел Хаи у Израелу (2012, 2013), где је наступао на концертима са великим успехом. Након тога је позван да настави студије на Високој школи у Тел Авиву која носи име Зубина Мехте, у класи познатог пијанисте и педагога Емануела Красовског. Усавршавао се на курсевима код Мишела Далбертоа, Владимира Тропа, Александра Сердара, Александра Маџара и других.
Наступао је у Египту (2013), на солистичким концертима у Каиру и Александрији. Осим главне награде, освојио је награду за најбоље извођење дела руског композитора и награду организације међународних такмичења EMCY, која подразумева концерте у европским земљама у следеће две сезоне (први концерт је одржао у Холандији). Додељена му је награда из фонда Олга Михаиловић за најталентованијег студента клавира на ФМУ у Београду (2013).

Loading...