Okrugli sto: Umetnički, pedagoški i naučni rad profesora dr Vladimira Jevtovića

18.02.2014, 18:05.
blank-image

U saradnji sa Institutom FDU i Estetičkim društvom Srbije
Profesor dr Vladimir Jevtović (Beograd, 1947 – Beograd, 2013) je bio srpski glumac, dramski pedagog, reditelj, teatrolog.

Diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu i glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Magistrirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu sa tezom „Sartrova književnost kao medijum njegove filozofije”. Doktorirao je iz oblasti teatrologije s tezom „Glumac u pozorišnoj laboratoriji”.

Na Fakultetu dramskih umetnosti radio je u nastavi glume od 1975. Bio je osnivač i rukovodilac Pozorišta „Pod razno”, novinar-voditelj kultne emisije “Ozon” na programu Beograd 202, Radio-Beograda.

Autor je više studija, knjiga i udžbenika: Scenska kultura za spikere-voditelje (1980), Siromašno pozorište (1992), Neposlušni bumerang (1981), Uzbudljivo pozorište (1997), Odbrana glume (2010) i Moj pedagoški metod (2012).

Okrugli sto o stvaralaštvu prof. dr Vladimira Jevtovića i njegovom doprinosu u oblastima dramskih umetnosti, umetničke pedagogije i nauke biće održan u Kultunom centru Beograda, Galeriji Artget, u utorak, 18. februara 2014. godine sa početkom u 19 časova. Organizatori ovog dešavanja su Estetičko društvo Srbije i Institut Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

O životu, naučnom, umetničkom i pedagoškom radu prof. dr Vladimira Jevtovića govoriće: Svetozar Rapajić, profesor emeritus Fakulteta dramskih umetnosti; Tatjana Venčelovski, glumica i književnica; Darko Kocjan, glavni urednik programa Beograd 202; Nebojša Dugalić, glumac i profesor Akademije umetnosti u Beogradu i Srđan Karanović, glumac i docent Fakulteta dramskih umetnosti.
Moderator okruglog stola dr Divna Vuksanović, redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti.

Loading...