Концерт клавирског дуа Миљана и Марко Ђорђевић

10.02.2014, 20:00.
blank-image

Млади пијанисти већ познати нашој публици, овога пута наступиће као дуо. Одабрали су занимљив програм, не тако чест на репертоару клавирских дуа.

Програм:
Сергеј Рахмањинов
Шест комада за клавир четвороручно, оп. 11
Barcarolle
Scherzo
Theme Russe
Waltz
Romance
Slava

Феликс Менделсон
Варијације у Бе-дуру, оп. 83a

Allegro Brilliante у А-дуру, oп. 92

Биографије:
Миљана Ђорђевић (1987, Београд) је завршила нижу музичку школу у класи Љиљане Поповић, а средњу у класи Олге Јовановић. Дипломирала је и завршила специјалистичке студијена ФМУ у Београду у класи Дејана Стошића. Добитник је награде из фонда Јелене Павловић за најбољег дипломираног студента на Катедри за клавир. Учествовала је на домаћим и међународним такмичењима, на којима је освојила бројне награде, међу којима су прве награде на Међународном Фестивалу у Шапцу (2003, 2004, 2005), Такмичењу маладих пијаниста (Ниш, 2004), Меморијалу Др. Војислав Вучковић (2003), Републичком такмичењу (2005); друге награде на Међународном такмичењу младих пијаниста Николај Рубинштајн (Париз, 1997, 1998), Међународном такмичењу младих пијаниста Gradus аd Parnassum (Крагујевац, 2003, 2005), 6. пијанистичком конкурсу ЕПТА 2003, Међународном такмичењу Даворин Јенко (2009), као и треће награде на Београдском подијуму младих талената у Београду (2004, 2006). Наступала је на концертима у Београду (великој сали Коларчеве задужбине, сали Београдске филхармоније, Скупштини града, галеријама Прогрес, Артгет, Гварнеријус, сали Дома војске, павиљону Цвијете Зузорић, Свечаној сали СКЦ-а), Сремским Карловцима, Ваљеву, Шапцу, Ћуприји, Аранђеловцу, Врњачкој Бањи, Врању, Смедереву, Зрењанину и Суботици. Као солиста је свирала са СО Уметничког ансамбла Војске Србије и Црне Горе Станислав Бинички. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Арбо Валдме, Ронана О’Хоре, Нинослава Живковића и Софије Гуљак.Тренутно је студент специјалистичких студија камерне музике у класи Дејана Суботића.

Марко Ђорђевић (1984, Смедеревска Паланка) је завршио нижу музичку школу у класи Сибинке Стојичић у родном граду, а средњу у Београду у класи Злате Попарић. Дипломирао је на ФМУ у Београду, у класи Љиљане Вукеље. Учествовао је на домаћим и међународним такмичењима, на којима је освојио бројне награде. Наступао је на концертима у сали Коларчеве задужбине, сали Београдске филхармоније и многим другим. Усавршавао се на мајсторском курсу код Бориса Романова. Од 2010. године делује као професор клавира у МШ Мокрањац у Београду. Студент је специјалистичких студија камерне музике у класи Дејана Суботића.

Loading...