Svečano otvaranje 12. Međunarodnog festivala „Čembalo, živa umetnost“ – „Mala škola bontona – kako se sluša koncert“

31.10.2015, 11:00.
blank-image

Koncert se realizuje u saradnji sa Muzičkim centrom Kolarčeve zadužbine

Program:
Johan Sebastijan Bah
Arija iz Goldberg varijacija

Žan Filip Ramo
Kokoška

Johan Pahelbel
Kanon u De-duru

Johan Hajnrih Šmelcer
Škola mačevanja

Johan Sebastian Bah
Menuet i Badineri iz Svite br. 2 u b-molu

Žan Filip Ramo
Galantna Indija, Rondo iz 4. čina – Divljaci: Mirne šume

Antonio Vivaldi
Prvi stav Proleća iz Četiri godišnja doba

Prvi stav Koncerta za flautu u De-duru (Slavuj)

Ansambl Beogradski barok:
Jovana Topalov, čembalo
Karolina Beter, blok i traverso flauta
Katarina Aleksić, barokna violina
Katarina Popović, barokna violina
Rastko Popović, barokna viola
Srđan Stanić, viola da gamba

Beogradski barok (Belgrade Baroque) je osnovan 2003. godine na inicijativu violiniste Predraga Novovića (Švedska/Srbija) i grupe studenata koji su aktivno učestvovali u radu Novovićeve barokne radionice u beogradskoj muzičkoj školi Josip Slavenski i na FMU u Beogradu. Beogradski barok čine muzičari koji se bave istorijski informisanom izvođačkom praksom muzike 17. i 18. veka svirajući na kopijama instrumenata iz tog perioda, i jedan je od prvih ansambala te vrste u Srbiji.
Ansambl je radio sa mnogim renomiranim muzičarima iz oblasti rane muzike i uspešno je nastupao na koncertima u zemlji i inostranstvu (pozorište Confidancen Urliksdal, Štokholm), Timisoara Early Music Festival, Festival Čembalo živa umetnost, Festival rane muzike Studija za ranu muziku, Salzkammergut Festwochen, BELEF i drugi.
Od 2010. godine Austria Barock Akademie pruža podršku ansamblu stipendirajući pohađanje majstorskih kurseva u Gmundenu čime je članovima ansambla omogućeno usavršavanje kod vodećih umetnika iz oblasti istorijski informisane interpretacije. Kao dobitnik nagrade Austria Barock Akademie Prize 2011 ansambl je nastupao po prvi put u Beču u ORF Radiokulturhaus – Großer Sendesaal (2012), uz direktan prenos na nacionalnom radiju. U 2014. godini nastupali su u okviru koncertne sezone Studija 6 Radio Beograda, uz direktni prenos na Trećem programu Radio Beograda i televizijskom kanalu RTS Digital. Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, tokom 2015. godine Beogradski barok uspešno realizuje projekat Beogradski barok u Srbiji sa koncertima u Gornjem Milanovcu, Jagodini, Zrenjaninu i Vršcu.

Karte se mogu kupiti na blagajni Kolarca po ceni od 100din.
Broj mesta je ograničen. Prednost imaju deca.

Loading...