21. ФАФ – програм за суботу, 28. новембар

28.11.2015, 15:38.
blank-image

12:00 ЏЕЈМС ВАЈТ 14:30 СНАЖНИЈЕ ОД БОМБИ 16:30 ФАТИМА 19:00 ЗАГРЉАЈ ЗМИЈЕ 21:30 ЗЕМЉА И СЕНКА
12:00 ЏЕЈМС ВАЈТ
Санденс 2015 – Награда публике
Режија: Јосх Монд
Сценарио: Јосх Монд
Улоге: Цхристопхер Абботт , Цyнтхиа Ниxон, Сцотт Месцуди
Директор фотографије: Матyас Ерделy
Монтажа: Маттхеw Ханнам
Земља продукције: САД
Трајање: 85 минута
Језик: енглески

Џејмс Вајт је проблематични двадесетогодишњак решен да преживи у дивљем миљеу Њујорка. Док он све озбиљније улази у хедонистичку фазу живота, његова мајка бори се са озбиљном болешћу. Џејмс мора да одлучи коме ће се посветити у наредном периоду. Притисак који је све већи нагони га да пронађе снагу у себи…

Џош Монд боји нам реалност осећајем заточеништва. Ситуација у којој су се многи нашли показује борбу између жеље за слободом и оним што се „очекује од човека“.

14:30 СНАЖНИЈЕ ОД БОМБИ
Кан 2015
Минхен, Стокхолм
Оригинални / међународни назив: Лоудер Тхан Бомбс
Режија: Јоацхим Триер
Сценарио: Јоацхим Триер, Ескил Вогт
Улоге: Габриел Бyрне, Исабелле Хупперт, Јессе Еисенберг
Директор фотографије: Јакоб Ихре
Монтажа: Оливиер Бугге Цоутте
Земља продукције: Норвешка, Француска, САД
Трајање: 109 мин
Језик: енглески

Након трагичне смрти ратне фотографкиње Изабеле Рид, изложба посвећена њеном делу доводи до поновног окупљања породице – њен старији син Џон враћа се у породични дом где је принуђен да проводи време са оцем и млађим братом. Отац Џин очајнички покушава да допре до својих синова и изгради са њима однос. Сва тројица почињу да се суочавају са осећањима која имају према истој жени, а коју памте на потпуно различите начине.

Јоаким Триер и Ескил Вогт, већ признати норвешки сценаристи, доносе нам још једну искрену драму о породичним тајнама. Сваки гледалац мораће сам да протумачи и осети филм, али сигурно је да ће се препознати у ситуацијама које потресају све породице овог света. Триер жели да истакне изузетну важност комуникације, ма колико тешко било рећи истину. Губитак је неминован, а једино олакшање је разговор и опраштање.

16:30 ФАТИМА
Кан 2015
Оригинални / међународни назив: Фатима / Фатима
Режија: Пхилиппе Фауцон
Сценарио: Пхилиппе Фауцон
Улоге: Зита Ханрот, Мехди Сеноусси, Yоланда Мпеле
Директор фотографије: Лаурент Фенарт
Монтажа: Сопхие Мандоннет
Земља продукције: Француска
Трајање: 79 мин
Језик: француски, арапски

Фатима је самохрана мајка са две ћерке, петнаестогодишњом бунтовном Суад и три године старијом Несрин, која је започела студије медицине. Фатима слабо говори француски језик. Због тога је јако фрустрирана, јер то доводи до низа неспоразума у њеној свакодневној комуникацији са ћеркама. Она ради као чистачица, жеља јој је да ћеркама пружи најбољу могућу будућност. Једног дана, она пада низ степенице. У немогућности да ради, почиње да записује на арапском све што је до тада било немогуће да каже на француском језику…

Интелигентан, осетљив, достојанствен и без сажаљења, Фатима упућује на стварност која нас окружује, а које нисмо свесни. Фукон је филм почео као адаптацију Приере ла Луне – кратке збирке песама и других списа Фатиме Елаиоуби, која је из Северне Африке емигрирала у Француску са мужем, временом учећи нови језик.

19:00 ЗАГРЉАЈ ЗМИЈЕ

21:30 ЗЕМЉА И СЕНКА

Loading...