21. Фестивал Ауторског филма ФАФ

27.11.2015-06.12, 15:40.
blank-image

84 филма, у 8 програмских целина, 10 биоскопских сала, за 9 фестивалских дана!
На 21. Фестивалу Ауторског филма ће бити приказан највећи број филмова од настанка фестивала и биће вероватно најамбициозније и најобимније издање до сада. 84 филма, у 8 програмских целина, 10 биоскопских сала, за 9 фестивалских дана.

Зашто је Фестивал Ауторског филма постао тако обиман и амбициозан? Због публике, које из годину у годину има све више, која је све више разнолика, радознала и чија су очекивања и гледалачки апетити све већи и захтевнији. Због тога смо поред главног фестивалског програма, прошле године установили нови програм – Банде à парт, програм радикалног ауторског филма, који истражује нове форме филмског језика и бескомпромисног друштвеног ангажмана.

А ове године и Храбри Балкан, програм који ослушкује и препознаје нове ауторске гласове и токове балканских кинематографија. Уз то, ове године имамо и ретроспективу филмова Крсте Шканате и Боре Драшковића, омаж дебитант ским филмовима великих редитеља у програму „Дебитанти – историја ауторског филма“, као и ретроспективу кратких филмова словеначког редитеља Јана Цвитковича.

У главном такмичарском прогаму ће бити приказана 22 филма, од чега 12 у такмичењу за Гранд Приx фестивала „Александар Саша Петровић“, у програму Банде à Парт 11 филмова, а у Храбром Балкану 18 дугометражних играних и документарних, кратких и екперименталних филмова.

Желим вам да уживате у филмовима, да трчите са пројекције на пројекцију, да откријете нове омиљене редитеље, да тражите и проналазите различите и разноврсне, аутентичне, храбре и интимне ауторске светове.
Добродошли на 21. Фестивал Ауторског филма!

Loading...