CRNA MISA (SAD), 2015, 122`

29.10.2015-05.11, 16:36.
blank-image

Režija: Skot Kuper; scenario: Mark Malouk i Džez Batervort; fotografija: Masanobu Takajanagi; muzika: Tom Holkenborg; uloge: Džoni Dep, Džoel Edgerton, Benedikt Kumberbač, Dakota Džonson, Kevin Bejkon, Piter Sarsgard

Istinita priča, nastala prema knjizi Dika Lera i Džerarda O’Nila, o jednoj od najdužih i najskandaloznijih kriminalističkih saga u SAD, čiji je protagonista zloglasni Gangster Džejms „Vajti“ Baldžer.
Džon Konoli (Džoel Edgerton) i Džejms „Vajti“ Baldžer (Džoni Dep) odrasli su zajedno na ulicama Južnog Bostona. Decenijama kasnije, tokom kasnih 70ih, ponovo se sreću. Ali sada je Konoli jedna od vodećih figura u FBI, a Vajti je postao gangster koji radi za irsku mafiju. Oni prave dogovor da razmenjuju tajne i tako eliminišu zajedničkog neprijatelja – italijansku mafiju. Međutim, stvari izmiču kontroli. Uživajući zaštitu FBI kao njihov doušnik, Vajti učvršćuje svoju moć i postaje jedan od najokrutnijih i najopasnijih gangstera u istoriji Bostona.
Film je prikazan u zvaničnoj selekciji ovogodišnjeg Venecijanskog festivala gde je naišao na odlične reakcije i publike i kritike.
„Džoni Dep je napravio najbolju ulogu svoje karijere kao ozloglašeni Džejms „Vajti“ Baldžer u napetoj, elegantno suptilnoj drami Skota Kupera.“
Skot Fondas, Variety

Loading...