12. међународни фестивал „Чембало, жива уметност“ – ЈОВАНА ТОПАЛОВ

01.11.2015, 20:00.
blank-image

Јована Топалов ће на 12. Фестивалу публици представити ретко извођена дела Фишера, Фрескобалдија и Фробергера. Концерт је реализован у сарадњи са Музичким центром Коларчеве задужбине.
Програм:

Јохан Јакоб Фробергер
Токата у Еф-дуру

Ламентација посвећена болној смрти Нјеговог Краљевског Височанства Фердинанда Трећег, да буде свирана споро и слободно

Ђироламо Фрескобалди
Сто варијација на тему Пасакаље

Јохан Каспар Фердинанд Фишер
Свита Уранија
Toccata
Allemande
Courante
Sarabande
Gavotte
Gigue
Rigaudon
Menuet 1&2
Passacaglia

Биографија:
Јована Топалов је чембалисткиња из Београда. Звање мастера-музичког извођача је стекла на ФМУ у Београду на Одсеку за чембало у класи проф. Зорице Ћетковић, као и на Одсеку за клавир у класи проф. Тијане Хумо-Рајевац. Постдипломске студије из области ране музике и чембала је завршила на УИУЦ, Сцхоол оф Мусиц (УСА) под менторством проф. Шарлот Метакс-Мерш. Тренутно је на завршној години докторских академских студија он Одсеку за чембало, на ФМУ у Београду.
Значајну улогу у њеном професионалном развоју имало је и учешће на већем броју барокних мајсторских курсева, радионица и фестивала, што јој је омогућило сарадњу са проминентним уметницима као што су Жори Виникура, Сигберт Рампе, Давит Морони, Блондин Рану, Фредерик Хас, Рубен Дубровски, Алина Зилберајх и други. Више година је била стипендиста Аустријске барокне академије, у оквиру које јој је 2011. године доделјена награда Специал Аwард фор Еxцелленце. Такође, носилац је стипендије Доситеја и Фонда за младе таленте Републике Србије.
Солистичким наступима настоји да приближи звук чембала публици и представи ширину и лепоту репертоара за овај инструмент, док као члан ансамбла Београдски барок посвећено ради на промовисању камерне музике 17. и 18. века.

Карте се могу купити на благајни Коларца по цени од 200дин.

Loading...