Панел-дискусија о сајбер безбедности: „Мобилно а безбедно у Србији“

15.10.2015, 17:31.
blank-image

Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС), по трећи пут, придружује се „Европском месецу сајбер безбедности/ Еуропеан Цyбер Сецуритy Монтх „.
„Еуропеан Цyбер Сецуритy Монтх“ (ЕЦСМ) током октобра спроводи Агенција ЕУ за безбедност мрежа и података (ЕНИСА), са циљем да промовише сајбер безбедност међу грађанима како би променили свој став према сајбер претњама и да им пружи најновије информације кроз едукацију и размену добре праксе.

Панел ће имати два тематски одвојена блока. У првом блоку, на тему „Безбедност мобилних мрежа и апликација“, учесници у дискусији ће бити Зоран Миловановић, директор Сектора за заштиту од превара Телекома Србија, Јанез Крижан, Сафетy, Сецуритy анд Цомплианце Манагер у ВИП мобиле & Си.мобил, Драган Плескоњић, Сениор Дирецтор Апплицатион Информатион Сецуритy у „Интернатионал Гаме Тецхнологy“ и Владан Јолер, директор „Схаре“ фондације. Као увод у дискусију, Владан Јолер ће говорити о Атласу приватности мобилних апликација, а Драган Плескоњић на тему „Безбедност софтвера и Сецуритy Девелопмент Лифецyцле приступ“.

Тема другог блока је „Нови пројекти и иницијативе у области сајбер безбедности“. О новом Закону о информационој безбедности и плановима за његову примену говориће Сава Савић, помоћник министра у Министарству трговине, туризма и телекомуникација. Вишеактерску платформу за сајбер безбедност у Србији представиће Владимир Радуновић, руководилац програма сајбер безбедности и еДипломатије у Дипло фондацији. О покретању ЦЕРТ-а за подручје националних интернет домена говориће Душан Стојичевић, председник Управног одбора РНИДС-а. На тему „Где су и шта раде подаци у јавном сектору?“ говориће Ђорђе Кривокапић, програмски директор „Схаре“ фондације, а о пројекту сајбер безбедности „Стоп. Тхинк. Цоннецт.“ Саша Милашиновић, члан Управног одбора Друштва за информатику Србије.

Модератор панел дискусије „Мобилно а безбедно у Србији“ биће Слободан Марковић из РНИДС-а.

ПОГЛЕДАЈТЕ И:
• ECSM (European Cyber Security Month) – www.cybersecuritymonth.eu

РНИДС – Регистар националног интернет домена Србије

Loading...