Свечано отварање ИВ ГоетхеФЕСТ-а и пројекција филма ФЕНИКС

08.10.2015, 17:50.
blank-image

Са великим задовољством Вас позивамо на свечано отварање ИВ Фестивала савременог немачког филма, Гоетхе ФЕСТ 2015 „Сећања и наде“ у четвртак 8. октобра у 20:00 у Дворани Културног центра Београда.
Поздравну реч на отварању даће: Др Матијас Милер-Вифериг директор Гоетхе-Института у Београду и Весна Даниловић, уредница програма у Културном центру Београда.

Након обраћања присутнима Гоетхе ФЕСТ 2015 званично почиње пројекцијом филма Кристијана Пецолда ФЕНИКС. Филм је рађен према мотивима романа „Повратак из пепела“ Ибера Монтељеа.

Феникс, Немачка, 2014, 98 мин, у боји
Режија: Кристијан Пецолд, према мотивима романа „Повратак из пепела“ Ибера Монтељеа
Сценарио: Кристијан Пецолд
Улоге: Нина Хос, Роналд Церфелд, Нина Кунцендорф…
Награде: Немачка филмска награда 2015 за најбољу женску главну улогу – Нина Хос и најбољу женску споредну улогу – Нина Кунцендорф

Убрзо после 2. Светског рата Јеврејка Нели се враћа у Немачку, обележена тешким повредама лица које је претрпела у концентрационом логору. Њен бивши муж Џони ни не слути да је она преживела. Нели трага за њим, иако ју је он некада издао нацистима, у шта је њена пријатељица Лене готово убеђена. Џони је не препознаје, међутим, једино примећује сличност коју жели да искористи: Нели би требало да игра улогу његове супруге како би дошао до иметка оне за коју се верује да је мртва. Феникс говори о немогућем повратку кући и, по свему судећи, заувек изгубљеном идентитету.

Loading...