Koncert „ArtLink(s) Balkan“

10.10.2015, 19:00.
blank-image

Koncert u okviru „ArtLink“ festivala mladih talenata 2015.
ArtLink festival mladih talenata (29. septembar -11. oktobar) podstiče profesionalni uspon i izvođaštvo mladih talenata. Festival ostvaruje osnivačku ideju ArtLinka da predstavlja i promoviše najperspektivnije kao i već etablirane mlade umetnike iz Srbije, ali i da domaćoj publici predstavlja zvezde u usponu i renomirane mlade umetnike iz sveta. Nakon prošlogodišnjeg uspeha svog prvog izdanja, Festival je dobio prestižnu Evropsku oznaku za kvalitet, za 2015-2016. godinu, koju dodeljuje projekat Evropske asocijacije festivala i Evropske komisije Evropa za festivale, festivali za Evropu (EFFE).

Na drugom po redu ArtLink Festivalu mladih talenata, ArtLink ima čast da Vam predstavi više sjajnih umetnika i ansambala iz Srbije, sa zapadnog Balkana i iz zemalja Višegradske gupe. Ovogodišnji Festival ima poseban fokus na razvoj kulturne saradnje između Srbije i zapadnog Balkana, i država Višegradske grupe – Češke, Slovačke Mađarske i Poljske. „Balkan – Višegrad kulturni most”, uz značajnu podršku Međunarodnog višegradskog fonda, ima za cilj da uspostavi „infrastrukturu” partnerstva za kontinuiranu saradnju renomiranih institucija i pojedinaca iz nekoliko zemalja Višegradske grupe i umetnika i menadžera u izvođačkoj umetnosti na Balkanu i to kroz nastupe, treninge i edukaciju umetnika, kao i u oblasti kulturnog menadžmenta.

U Kulturnom centru Beograda, u subotu 10. oktobra, u okviru programa „Umetnost poveuzje Balkan” /ArtLink(s) Balkan/ čućete nekoliko umetnika u usponu iz Srbije i susedstva – pijanistkinju Azru Medić iz Sarajeva, trubača Demira Kanturovskog iz Skoplja, gitaristkinju Nađu Janković iz Kotora i dobitnika nagrade ArtLink „Najperspektivniji mladi umetnik u Srbiji” za 2007. godinu, čelistu Nemanju Stankovića.

Hvala Vam što svojim prisustvom podržavate ove mlade umetnike i njihov rad. Dobrodošli i uživajte u ArtLink Festivalu mladih talenata!

Jovanka Višekruna Janković
Umetnički direktor ArtLink

Loading...