Концерт „АртЛинк(с) Балкан“

10.10.2015, 19:00.
blank-image

Концерт у оквиру „АртЛинк“ фестивала младих талената 2015.
АртЛинк фестивал младих талената (29. септембар -11. октобар) подстиче професионални успон и извођаштво младих талената. Фестивал остварује оснивачку идеју АртЛинка да представља и промовише најперспективније као и већ етаблиране младе уметнике из Србије, али и да домаћој публици представља звезде у успону и реномиране младе уметнике из света. Након прошлогодишњег успеха свог првог издања, Фестивал је добио престижну Европску ознаку за квалитет, за 2015-2016. годину, коју додељује пројекат Европске асоцијације фестивала и Европске комисије Европа за фестивале, фестивали за Европу (ЕФФЕ).

На другом по реду АртЛинк Фестивалу младих талената, АртЛинк има част да Вам представи више сјајних уметника и ансамбала из Србије, са западног Балкана и из земаља Вишеградске гупе. Овогодишњи Фестивал има посебан фокус на развој културне сарадње између Србије и западног Балкана, и држава Вишеградске групе – Чешке, Словачке Мађарске и Пољске. „Балкан – Вишеград културни мост”, уз значајну подршку Међународног вишеградског фонда, има за циљ да успостави „инфраструктуру” партнерства за континуирану сарадњу реномираних институција и појединаца из неколико земаља Вишеградске групе и уметника и менаџера у извођачкој уметности на Балкану и то кроз наступе, тренинге и едукацију уметника, као и у области културног менаџмента.

У Културном центру Београда, у суботу 10. октобра, у оквиру програма „Уметност повеузје Балкан” /АртЛинк(с) Балкан/ чућете неколико уметника у успону из Србије и суседства – пијанисткињу Азру Медић из Сарајева, трубача Демира Кантуровског из Скопља, гитаристкињу Нађу Јанковић из Котора и добитника награде АртЛинк „Најперспективнији млади уметник у Србији” за 2007. годину, челисту Немању Станковића.

Хвала Вам што својим присуством подржавате ове младе уметнике и њихов рад. Добродошли и уживајте у АртЛинк Фестивалу младих талената!

Јованка Вишекруна Јанковић
Уметнички директор АртЛинк

Loading...