Концерт харфисткиње Љубице Секулић и виолинисткиње Сенке Новак

05.10.2015, 20:00.
blank-image

На репертоару ће бити дела Дебисија, Равела, Маснеа и Драгане Јовановић

Програм:
Гаетано Доницети
Соната за виолину и харфу

Марсел Тоурније
Два романтична прелида

Морис Равел
Павана за умрлу инфанткињу

Драгана Јовановић
Виолиет (посвећено Љубици Секулић)

Клод Дебиси
Месечина

Жил Масне
Медитације

Вера Миланковић
Сењачка рапсодија

Биографије:
Сенка Новак је рођена у Београду, где је завршила је СМШ Стеван Ст. Мокрањац. Године 1999. примљена је на ФМУ у Београду, у класи проф. Јасне Максимовић, као друга на ранг листи. Основне студије виолине завршила је 2004. године са просеком 9,8. У истој класи је наставила магистарске студије, које је успешно окончала 2009. године са просеком 10. Такође је са одличним успехом завршила мастер студије виолине у Бечу у класи проф. Томаса Кристиана 2011. године. Учествовала је на многим такмичењима, а од награда издваја ИИ награду на Републичком такмичењу 1996. године, ИИ награду на Међународном такмичењу у Стрези 1996. године и И награду на Међународном такмичењу Петар Коњовић 2000. године.
Усавршавала се као солиста и камерни музичар на курсевима професора као што су Давид Такено, Сретен Крстић, Весна Станковић, Терје Тонесен, Кристијан Алтенбургер и други.
Наступала је као солиста и камерни музицар у концертним салама Београда и других градова Србије и региона. Такође је наступала у Аустрији, Немачкој, Шведској, Италији, Кини и Јапану. Снимала је за Радио-телевизију Србије. Стекла је велико оркестарско искуство радећи у бројним оркестрима као што су Филхармонија младих и Оркестар ФМУ у Београду, Еуропеан Пхилхармониц Орцхестра, Јунге Пхилхармоние и Wиенер Јеунесс Орцхестер у Бечу, Баден Синфониетта, Мусик-Тхеатер Сцхоенбрунн Орцхестер, Београдска филхармонија, Црногорска филхармонија, Мариборска филхармонија, Камерни оркестри Гудачи Св. Ђорђа и
Душан Сковран, као и Пхилхармоние дер Натионен Бад Собернхеим.

Љубица Секулић (Београд, 1982) је дипломирала харфу 2006. године на ФМУ у Београду у класи проф. Љилјане Несторовске. Добитник је награда и стипендија из фондација Андерс Сандреwс Стифтелсе, Кунглига Мусикалиска и Ротарy Интернатионал Студент Хоусе. Током школовања је освојила прве награде на Републичком такмичењу (1996), Фестивалу музичких школа у Неготину (1997), на Интернационалном такмичење Петар Коњовић (1998), Републичком такмичењу (1998, 2000), Националном такмичењу у Котору (1998), Југословенском такмичењу (2001) и бројне друге.
Љубица Секулић се усавршавала на мајсторским курсевима Јане Боушкове и Елисабетх Фонтаин Биносцх.
Наступала је као солиста, камерни музичар и члан оркестра у Србији, Шведској, Црној Гори, БиХ, Грчкој, Италији, Аустрији, Норвешкој и Немачкој. Наступала је у програмима радија и телевизије. Често наступа и са џез и wорлд мусиц саставима. Током 2012. године наступила је као солиста уз пратњу Сарајевске филхармоније на отварању фестивала Башчаршијске ноћи. Од 2003. године је члан Удружења музичких уметника Србије.
Тренутно живи у Стокхолму где осим солистичких концерата, често наступа са оркестрима као што су Тхе Стоцкхолм Синфониета, Норркöпинг сyмфониоркестер, Тхе Стоцкхолм Цонцерт орцхестра и Симфонијски оркестар Сент Матеус. Од фебруара 2014. године активна је у организацији концерата у Пyгмее театру у Стокхолму, где често наступа у оквиру различитих камерних ансамбла.
Такође је завршила студије виоле на ФМУ у Београду у класи проф. Дејана Млађеновића и на Факултету за музику и драму у Гетеборгу у класи Проф. Бјорна Сјогрена. Од 2014 године као виолиста активно наступа са гудачким квартетом Поп Квартетен. Маја 2014. године наступала је на фестивалу Ерик Сати у Паризу.

Loading...