EVEREST (Velika Britanija/SAD/ Island) 2015. 121’

01.09.2015-08.10, 18:11.
blank-image

režija: Baltazar Kormakur scenario: Vilijam Nikolson i Sajmon Bofoj muzika: Dario Marijaneli fotografija: Salvatore Totino Uloge: Džejk Džilenhal, Sem Vortington, Kira Najtli, Emili Votson, Robin Rajt, Džoš Brolin…
Film Everest otvorio je ovogodišnji Venecijanski festival. Inspirisan neverovatnim događajima koji okružuju opasan poduhvat penjanja na vrh najviše planine na svetu, Everest dokumentuje fascinantno putovanje dve različite ekspedicije koje će se suočiti sa najsnažnijom snežnom olujom u istoriji čovečanstva. Da bi opstali, hrabri planinari moraće da savladaju gotovo nemoguće prepreke, jer je njihova životna opsesija prerasla u surovu borbu za opstanak. Ovaj izuzetno uzbudljivi film sniman je u Nepalu, u podnožju Everesta, na na italijanskim Alpima i u studijima Ćinećita u Rimu i Pajnvud studiju u Velikoj Britaniji.
Film je režirao jedan od najboljih savremenih islandskih i evropskih reditelja Baltazar Kormakur koji se najvećim prirodnim fenomenima bavio u filmu Dubina koji je prikazivan na redovnom repertoaru DKC-a.

Loading...