ЕВЕРЕСТ (Велика Британија/САД/ Исланд) 2015. 121’

01.09.2015-08.10, 18:11.
blank-image

режија: Балтазар Кормакур сценарио: Вилијам Николсон и Сајмон Бофој музика: Дарио Маријанели фотографија: Салваторе Тотино Улоге: Џејк Џиленхал, Сем Вортингтон, Кира Најтли, Емили Вотсон, Робин Рајт, Џош Бролин…
Филм Еверест отворио је овогодишњи Венецијански фестивал. Инспирисан невероватним догађајима који окружују опасан подухват пењања на врх највише планине на свету, Еверест документује фасцинантно путовање две различите експедиције које ће се суочити са најснажнијом снежном олујом у историји човечанства. Да би опстали, храбри планинари мораће да савладају готово немогуће препреке, јер је њихова животна опсесија прерасла у сурову борбу за опстанак. Овај изузетно узбудљиви филм сниман је у Непалу, у подножју Евереста, на на италијанским Алпима и у студијима Ћинећита у Риму и Пајнвуд студију у Великој Британији.
Филм је режирао један од најбољих савремених исландских и европских редитеља Балтазар Кормакур који се највећим природним феноменима бавио у филму Дубина који је приказиван на редовном репертоару ДКЦ-а.

Loading...