Klavirski duo Miloš Stanojević i Dragoš Holclajtner

02.10.2015, 21:00.
blank-image

Koncert je prvobitno zakazan za ponedeljak 28. septembar, ali se zbog renoviranja u Kulturnom centru Beograda pomera za petak, 2. oktobra u 21.00 čas.
Klavirski duo Miloš Stanojvić – Dragoš Holclajtner osnovan je 1999. godine. Trenutno su na drugoj godini doktorskih akademskih studija na Odseku za kamernu muziku na FMU u Beogradu.

Program:
Robert Šuman
Slike sa istoka, šest empromptija za klavir četvororučno, op. 66
Lebhaft
Nicht schnell und sehr gesangvoll zu spielen
Im Volkston
Nicht schnell
Lebhaft
Reuig andächtig

Sergej Rahmanjinov
Šest komada za klavir četvororučno, op. 11
Barkarola
Skerco
Ruska tema
Valcer
Romansa
Slava

Biografija:
Klavirski duo Miloš Stanojvić – Dragoš Holclajtner osnovan je 1999. godine u klasi prof. Ane Simonuti u MŠ Mokranjac. Duo je nastavio aktivnost i tokom studija u klasi prof. Zorice Ćetković (docenta Dejana Subotića), ostvarivši brojne nastupe u značajnim salama Srbije na koncertima Katedre. Tokom studija održali su resitale u MŠ Mokranjac (Beograd), MŠ Isidor Bajić (Novi Sad) i u muzičkoj školi u Subotici. Osvojili su prvu nagradu na takmičenju kamerne muzike u Trsteniku. Bili su redovni učesnici festivala kamerne muzike Majski akordi koji se održava u Studentskom gradu u Beogradu. Pohađali su majstorske kurseve kamerne muzike prof. Lidije Bizjak (Francuska). Trenutno su na drugoj godini doktorskih akademskih studija na Odseku za kamernu muziku na FMU u Beogradu, u klasi docenta Dejana Subotića.

 

 

Loading...