Клавирски дуо Милош Станојевић и Драгош Холцлајтнер

02.10.2015, 21:00.
blank-image

Концерт је првобитно заказан за понедељак 28. септембар, али се због реновирања у Културном центру Београда помера за петак, 2. oктобра у 21.00 час.
Клавирски дуо Милош Станојвић – Драгош Холцлајтнер основан је 1999. године. Тренутно су на другој години докторских академских студија на Одсеку за камерну музику на ФМУ у Београду.

Програм:
Роберт Шуман
Слике са истока, шест емпромптија за клавир четвороручно, оп. 66
Lebhaft
Nicht schnell und sehr gesangvoll zu spielen
Im Volkston
Nicht schnell
Lebhaft
Reuig andächtig

Сергеј Рахмањинов
Шест комада за клавир четвороручно, оп. 11
Баркарола
Скерцо
Руска тема
Валцер
Романса
Слава

Биографија:
Клавирски дуо Милош Станојвић – Драгош Холцлајтнер основан је 1999. године у класи проф. Ане Симонути у МШ Мокрањац. Дуо је наставио активност и током студија у класи проф. Зорице Ћетковић (доцента Дејана Суботића), остваривши бројне наступе у значајним салама Србије на концертима Катедре. Током студија одржали су реситале у МШ Мокрањац (Београд), МШ Исидор Бајић (Нови Сад) и у музичкој школи у Суботици. Освојили су прву награду на такмичењу камерне музике у Трстенику. Били су редовни учесници фестивала камерне музике Мајски акорди који се одржава у Студентском граду у Београду. Похађали су мајсторске курсеве камерне музике проф. Лидије Бизјак (Француска). Тренутно су на другој години докторских академских студија на Одсеку за камерну музику на ФМУ у Београду, у класи доцента Дејана Суботића.

 

 

Loading...