Koncert gitariste Luke Petrovića

02.10.2015, 20:00.
blank-image

Koncert je prvobitno planiran za ponedeljak 28. septembar, ali se zbog renoviranja u Kulturnom centru Beograda pomera za petak, 2. oktobra u 20.00 časova.
Luka Petrović je mladi gitarista koji je trenutno na studijama u Salcburgu, na prestižnom univerzitetu Mocarteum u klasi Marka Tamaja.

Program:
Štepan Rak
Temptations of the Renaissance

Johan Sebastijan Bah
Treći i četvrti stav Sonate br. 2 u a-molu, BWV 1003
Andante
Allegro

Luiđi Lenjani
Kapris br. 2
Kapris br. 7

Vilijam Volton
Bagatela br. 2
Bagatela br. 3

Vojislav Ivanović
Kafe br. 2

Nikita Koškin
Usher Waltz

Biografija:
Luka Petrović (Beograd, 1992) je završio MŠ Kosta Manojlović u Zemunu u klasi Dejana Sazdanovića i Vere Bakiš. Upisao je Muzičku akademiju Univerziteta u istočnom Sarajevu 2011. godine u klasi Vojislava Ivanovića, a već sledeće godine školovanje nastavio na prestižnom Univerzitetu Mocarteum u Salcburgu u klasi Marka Tamaja. Pohađao je majstorske radionice profesora kao što su Dimitri Ilarionov, Suzana Prieto, Aleksis Muzurakis, Srđan Tošić, Vera Ogrizović, Hubert Kapel, Zoran Dukić, Marko Feri, Denis Azabagić, Aleksandar Hadži-Đorđević, Rikardo Galen, Tomas Oferman, Kostas Kociolis. Od nagrada koje je osvojio u dosadašnjem toku školovanja izdvajaju se Treća nagrada na Internacionalnom festivalu klasične gitare u Vojvodini 2007. godine, Druga nagrada na Republičkom takmičenju 2008. godine i Druga nagrada na Internacionalnom festivalu klasične gitare u Vojvodini 2011. godine. Učestvovao je na brojnim studentskim koncertima, a solo nastupe je održao u Srbiji i inostranstvu.

 

Loading...