Koncert violiniste Nikole Semića i pijanistkinje Aleksandre Dragosavac

21.09.2015, 20:00.
blank-image

Na koncertu će nastupiti mladi violinista Nikola Semić i pijanistkinja Aleksandra Dragosavac izvodeći dela Šumana, Betovena i Paganinija.

Program:
Robert Šuman
Adagio i Allegro za hornu (violinu ili violončelo) i klavir, op. 70

Ludvig van Betoven
Sonata za violinu i klavir br. 7 u ce–molu, op. 30/2
Allegro con brio
Adagio cantabile
Scherzo – Allegro
Finale – Allegro

Nikolo Paganini
Mozes fantazija

Stefan Berger
Weez za violinu, violu, violončelo i kontrabas

Biografija:
Nikola Semić (Kraljevo, 1992) je završio OMŠ Vladimir Đorđević (Beograd) u klasi prof. Zorana Ilića, i SMŠ Vatroslav Lisinski u klasi prof. Vere Đorđević, sarađujući sa prof. Zogović i prof. Dejanom Mihajlovićem. Osnovne studije violine završio je na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, u klasi mr Vladimira Markovića. Tokom studije se usavršavao na brojnim seminarina. Osvajao je priznanja na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Osvojio je dve prve nagrade na republičkom takmičenju sa kamernim orkestrom, kao i nagradu sa gudačkim kvartetom i 5. mesto na međunarodnom takmičenju Petar Konjović. Godine 2011. je učestvovao u nemačko-bosanskom projektu kao solista nemačke filharmonije Stuba iz Lajpciga, i kao zamenik koncert majstora. Prvi solistički koncert održao je sa 16 godina u Beogradu, a zatim i u Kraljevu. Nastupao je širom Srbije i Bosne i Hercegovine. Tokom studija u Sarajevu, bio je član orkestra Radio Televizije BiH i Banjalučke Filharmonije.

Aleksandra Dragosavac (1990) je bila đak generacije OMŠ Vladimir Đorđević koju je završila u klasi prof. Anđelke Novaković, a isto priznanje je dobila i u SMŠ Dr. Vojislav Vučković koju je pohađala u klasi prof. Olge Bauer, sarađujući i sa prof. Aleksandrom Bauerom. Osnovne i master studije klavira je završila na FMU u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović, kao jedna od najuspešnijih studenata u generaciji. Učestvovala je na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu i dobijala je nagrade, od kojih se izdvajaju: šest prvih nagrada na Promenadi klavirskih talenata u MŠ Vladimir Đorđević (2004-2009); laureat međunarodnog takmičenja Memorijal Dr. Vojislav Vučković’, treća nagrada na takmičenju u Gorici (Italija), laureat Banjalučkog bijenala, treća nagrada na takmičenju Roma 2011 i prva nagrada na Republičkom takmičenju kamernih ansambala (2014). Dobitnica je stipendije Dositeja, kao jedna od hiljadu najuspešnijih studenata u Srbiji, i nagrade fonda Slobodanke Milošević–Savić za najuspešnijeg studenta Katedre za klavir. Nastupala je u brojnim salama u Beogradu i u Banjaluci. Prošle godine je kao solista i kamerni muzičar učestvovala na humanitarnom koncertu za žrtve poplava iz Srbije, BiH i Hrvatske, održanom pod pokroviteljstvom udruženja IKUBIK u Velikoj sali Zadužbine Mocarteum (Stiftung Mozarteum) u Salcburgu. Trenutno radi kao profesor u OMŠ Vladimir Đorđević.

Loading...