Концерт виолинисте Николе Семића и пијанисткиње Александре Драгосавац

21.09.2015, 20:00.
blank-image

На концерту ће наступити млади виолиниста Никола Семић и пијанисткиња Александра Драгосавац изводећи дела Шумана, Бетовена и Паганинија.

Програм:
Роберт Шуман
Adagio и Allegro за хорну (виолину или виолончело) и клавир, оп. 70

Лудвиг ван Бетовен
Соната за виолину и клавир бр. 7 у це–молу, оп. 30/2
Allegro con brio
Adagio cantabile
Scherzo – Allegro
Finale – Allegro

Николо Паганини
Мозес фантазија

Стефан Бергер
Weez за виолину, виолу, виолончело и контрабас

Биографија:
Никола Семић (Кралјево, 1992) је завршио ОМШ Владимир Ђорђевић (Београд) у класи проф. Зорана Илића, и СМШ Ватрослав Лисински у класи проф. Вере Ђорђевић, сарађујући са проф. Зоговић и проф. Дејаном Михајловићем. Основне студије виолине завршио је на Музичкој академији у Источном Сарајеву, у класи мр Владимира Марковића. Током студије се усавршавао на бројним семинарина. Освајао је признања на међународним и домаћим такмичењима. Освојио је две прве награде на републичком такмичењу са камерним оркестром, као и награду са гудачким квартетом и 5. место на међународном такмичењу Петар Коњовић. Године 2011. је учествовао у немачко-босанском пројекту као солиста немачке филхармоније Стуба из Лајпцига, и као заменик концерт мајстора. Први солистички концерт одржао је са 16 година у Београду, а затим и у Кралјеву. Наступао је широм Србије и Босне и Херцеговине. Током студија у Сарајеву, био је члан оркестра Радио Телевизије БиХ и Бањалучке Филхармоније.

Александра Драгосавац (1990) је била ђак генерације ОМШ Владимир Ђорђевић коју је завршила у класи проф. Анђелке Новаковић, а исто признање је добила и у СМШ Др. Војислав Вучковић коју је похађала у класи проф. Олге Бауер, сарађујући и са проф. Александром Бауером. Основне и мастер студије клавира је завршила на ФМУ у Београду у класи проф. Невене Поповић, као једна од најуспешнијих студената у генерацији. Учествовала је на многим такмичењима у землји и иностранству и добијала је награде, од којих се издвајају: шест првих награда на Променади клавирских талената у МШ Владимир Ђорђевић (2004-2009); лауреат међународног такмичења Меморијал Др. Војислав Вучковић’, трећа награда на такмичењу у Горици (Италија), лауреат Бањалучког бијенала, трећа награда на такмичењу Рома 2011 и прва награда на Републичком такмичењу камерних ансамбала (2014). Добитница је стипендије Доситеја, као једна од хилјаду најуспешнијих студената у Србији, и награде фонда Слободанке Милошевић–Савић за најуспешнијег студента Катедре за клавир. Наступала је у бројним салама у Београду и у Бањалуци. Прошле године је као солиста и камерни музичар учествовала на хуманитарном концерту за жртве поплава из Србије, БиХ и Хрватске, одржаном под покровителјством удружења ИКУБИК у Великој сали Задужбине Моцартеум (Стифтунг Мозартеум) у Салцбургу. Тренутно ради као професор у ОМШ Владимир Ђорђевић.

Loading...