Koncert gudačkog kvarteta „Il Belpaese“

05.10.2015, 21:00.
blank-image

Gudački kvartet „Il Belpaese“ osnovan je 2011. godine a članovi su vođe orkestra „Kotor art festivala“.

Program:
Anton fon Vebern
Langsamer Satz

Milan Aleksić
Gudački kvatet br. 1
Andante con moto
Lento, mistico
Allegro misterioso

Ivana Stefanović
Gudački kvartet Play Strinberg
Lento – Molto tranquillo
Allegretto
Allegro molto
Moderato

Biografija:
Gudački kvartet Il Belpaese osnovan je 2011. godine. Iskustva i koncertnu praksu su preneli u ovaj ansambl, što im daje prostora za muziciranje ali i omogućava stvaranje prepoznatljivog stila.
Kvartet Il Belpaese ima uspešnu i značajnu saradnju sa Italijanskim kulturnim centrom IL Belpaese na čijim manifestacijama ostvaruje zapažene nastupe. Priređuju koncerte u Srbiji i inostranstvu.
Članovi kvarteta su obrazovani muzičari i osim rada u ovom ansamblu sviraju i u našim najboljim institucionalizovanim orkestrima i bave se pedagoškim radom.
Do sada su izvodili najpoznatije gudačke kvartete kompozitora kao što su Dvoržak, Mendelson, Hajdn, Šostakovič, Mocart, Betoven i drugi. Krajem 2013. godine pohađali su majstorski kurs poznatog američkog gudačkog kvarteta Amernet, a u novembru 2014. kurs Davida Harringtona, osnivača i prve violine Kronos kvarteta.
Učestvovali su na muzičkom festivala Evmelia u Grčkoj, gde su ostvarili zapažen nastup sa pijanistkinjom Katjom Veekmans iz Belgije. Održali su niz koncerata u Italiji, regija Lombardija, zahvaljujući saradnji sa Parco Adda Nord. U sklopu Kotor Art festivala (2014) izveli su gudački kvartet Play Strindberg kompozitorke Ivane Stefanović. Iste godine postali su vođe orkestra Kotor Art festivala.
Ove godine su nastupali na na SOMUS-u. U okviru International Parks Festival održali su četiri koncerta u Italiji.

Loading...