Изложба радова полазника АРТЕДУ креативне радионице о савременој визуелној уметности

29.08.2015-03.09, 19:26.
blank-image

Отварање изложбе радова полазника: 29. август 2015. у 16:00 (Дворана Културног центра Београда, Коларчева 6)

АРТЕДУ је петодневна креативна радионица на којој ће тема бити шта се све интересантно дешава у савременој визуелној уметности и како да осмислите, реализујете и представите ваш уметнички рад!
Програм се састоји од кратких предавања (примери из области сликарства, фотографије, филма, стрипа, анимације, стреет арта…), дискусија и практичног рада. На крају радионице биће организована изложба радова учесника.

Основа програма је креирање карактера из стрипа/анимираног филма, који полазници током радионице користе у различитим медијима и контекстима. Крозразличите технике цртања, цртање на мајицама бојама за текстил, фотографију, кратке видео форме – у креативној атмосфери Културног центра Београда истражујемо на које је све начине могуће исказати ставове и емоције језиком савремене уметности.
Радионицу води Ана Недељковић, визуелна уметница.

Ана Недељковић је дипломирала и докторирала на Факултету ликовних уметности у Београду. Ауторка је Злих Девојчица и Зечева Без Мозга. Њен анимирани филм “Раббитланд”, који је радила заједно са Николом Мајдаком Јр., наградјен је Кристалним медведом на Берлиналу, приказан је на преко сто фестивала широм света и освојио је бројне награде. У Културном центру Београда задужена је за едукативне програме.
Више о њеном раду на www.ананедељковиц.цом

Више информација: Фацебоок КЦБ Упдате

Организатори програма: Културни центар Београда и удружење „Артедукација“
Програм је подржан од Секретаријата за спорт и омладину Београда

Loading...