Koncert soprana Aleksandre Petrović i pijanistkinje Milene Pejić

14.09.2015, 20:00.
blank-image

Duo Petrović-Pejić sarađuje od 2011. godine i nastupale su u okviru Kulturnog leta Vrnjačke Banje, „Noći muzeja“ i na mnogim drugim značajnim manifestacijama grada Niša.

Program:
Georg Fridrih Hendl
Lascia chi’o pianga iz opere Rinaldo

Đovani Batista Pergolezi
Mentre dormi iz opere Olimpijada

Stizzoso, mio stizzoso iz opere Služavka gospodarica

Kristof Vilibald Gluk
Che faro senza Euridice iz opere Orfej i Euridika

O del mio dolce ardor iz opere Paris i Helena

Johan Adolf Hase
Ritornerai fra poco

Antonio Loti
Pur dicesti

Franc Šubert
Emprompti, D. 899

Emprompti, D. 935

Četiri italijanske pesme, D. 688
Non t’accostar all’ urna
Guarda, che bianca luna
Da quel sembiante appresi
Mio ben ricordati

Biografije:
Aleksandra Petrović je srednju muzičku školu završila u Nišu u klasi prof. Gordane Milošević, i Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi mr Milice Stojadinović. Nastupala je u Nišu, na NIMUS-u, Novogodišnjim koncertima simfonijskog orkestra, na koncertima bečkih valcera i operskih arija sa Vidinskom filharmonijom, sa Omladinskom filharmonijom Naisuss i sa duvačkim kvintetom Niški solisti. Nastupala je u novosadskoj sinagogi sa Akademskim orkestrom, u Vrnjačkoj Banji na celovečernjem koncertu u okviru Kulturnog leta, kao i na mnogobrojnim humanitarnim koncertima. Kao student radila je u MŠ Josif Marinković u Zrenjaninu kao profesor solo pevanja.

Milena Pejić osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u rodnom gradu Nišu, a zatim je 2003. godine upisala FMU u klasi prof. Hristine Vuković. Postiplomske studije, glavni predmet klavir, završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju u klasi prof. Marije Gjoševske. U toku školovanja osvojila je brojne nagrade od kojih su najznačajnije treće nagrade na Internacionalnom takmičenju u Bitolju (Makedonija) i Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Nišu (2006), prva nagrada na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista (disciplina klavirski duo) i druge. Bila je polaznik majstorskih kurseva prof. Dušana Trbojevića, Svetlane Bogino i Vladimira Ogarkova, Arba Valdme i Jurija Kota. Redovni je učesnik međunarodnog seminara prof. Borisa Romanova u Ohridu. Bila je polaznik Letnje akademije u Sozopolu (Bugarska) i aktivno učestvovala na majstorkom kursu pijanistkinje i pedagoga Marije Prinz (Austrija). Održala je nekoliko samostalnih resitala, a nastupa i u kamernim sastavima. Učestvovala je u okviru festivala Maj, mesec muzike u Vranju, Kulturno leto u Vrnjačkoj Banji, kao i u galeriji Artget. Od 2007. godine radi u Muzičkoj školi u Nišu kao profesor klavira. Njeni učenici su dobitnici više nagrada.

Loading...