Koncert violinistkinje Stefani Park i pijanistkinje Ivane Vukosavljev

21.09.2015, 21:00.
blank-image

Stefani i Ivana su oformile duo tokom studija na Konzervatorijumu u Lozani 2009. godine. Od tada redovno nastupaju u Švajcarskoj i Evropi.

Program:
Klod Debisi
Sonata za violinu i klavir, L. 140
Allegro vivo
Intermède: Fantasque et léger
Finale: Très animé

Volfgang Amadeus Mocart
Sonata za violin i klavir u e-molu, KV 304
Allegro
Tempo di Menuetto

Sezar Frank
Sonata za violin i klavir u A-duru
Allegretto ben Moderato
Allegro
Recitativo-Fantasia
Allegretto poco mosso

Biografije:
Stefani Džon Park je diplomirala violinu na Džulijardu, dok je prva znanja iz muzike stekla na privatnim časovima. Tokom godina, Stefani je imala prilike da uči od profesora kao što su Almita Vamos, Roland Vamos, Džodi Getvud, Kristin Sorensen, Masao Kavasaki i Pjer Amojal.
Učestvovala je na muzičkim festivalima i akademijama kao što su Internacionalna letnja akademija u Nici, Akademija Tibor Varga i Muzički festival u Aspenu.
Pohađala je majstorske kurseve kamerne muzike koje su vodili članovi ansambala Guarneri String Quartet, Ying Quartet, St. Lawrence Quartet, Ahn Trio i Menahem Pressler.
Živi u Švajcarskoj gde je na Konzervatorijumu u Lozani (Haute Ecole de Musique de Lausanne) stekla master diplome u oblasti izvođaštva i pedagogije. Trenutno predaje u Internacionalnoj školi u Lozani (ISL) i član je orkestra Sinfonietta u Lozani.
Stefani Park često nastupa kao solista, član različitih kamernih sastava i u orkestrima, a imala je prilike da svira u salama kao što su Coolidge Auditorium Library of Congress u Vašingtonu, Nacionalnom muzeju američke istorije – Smitsonijan, Alice Tully – Linkoln Centar, The Terrace Theater – Kenedi centar, Nacionalni park Wolf Trap u Virdžiniji i Karnegi hol, kao i u Ambasadi Koreje i Ambasadi Austrije. Nastupala je u Austriji, Nemačkoj, Španiji, Francuskoj i Švajcarskoj.
Stefani svira na Marchetti violini iz 1911. godine.

Ivana Vukosavljev Moa je osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u klasi prof. Ljerke Vukelje i prof. Zlate Maleš. Diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Šandorova. Nastavila je usavršavanje 2007. godine u klasi prof. Fernanda Rosana na Konzervatorijumu u Lozani, gde je stekla koncernut diplomu.
Kao solista i član više kamernih sastava nastupala je u Italiji, Francuskoj, Švajcarskoj i u svim značajnijim koncertnim salama u Srbiji. Od 2005. godine, Ivana je član beogradskog udruženja multimedijalnih umetnika Auropolis. U Beogradu je nastupala na brojnim koncertima u organizaciji Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, kao i na ECHO festivalu.
Dobitnik je stipendije Grada Beograda i stipendije projekta Putujemo u Evropu. Ministarstvo omladine i sporta je dodelilo stipendiju namenjnu najboljim studentima završne godine studija na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i EFTA na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2009/2010 godinu. Godine 2011. je dobila nagradu udreženja F. Chopin u Ženevi.
Sarađivala je sa pijanistom i prof. Sebastijenom Rizlerom, kao i sa Ensamble Contemporain du Conservatoire kada je izvela delo Izabel Mundri WER? za sopran i klavir, na koncertu koji je emitovao ESPACE2 Radio Suisse Romande.
Pohađala je do 2014. godine studije u švajcarskoj školi za muzičku pedagogiju Sosiété Suisse de Pédagogie Musicale. Ivana predaje klavir u Internacionalnoj školi u Lozani od 2009. godine.

Loading...