Концерт виолинисткиње Стефани Парк и пијанисткиње Иване Вукосављев

21.09.2015, 21:00.
blank-image

Стефани и Ивана су оформиле дуо током студија на Конзерваторијуму у Лозани 2009. године. Од тада редовно наступају у Швајцарској и Европи.

Програм:
Клод Дебиси
Соната за виолину и клавир, Л. 140
Allegro vivo
Intermède: Fantasque et léger
Finale: Très animé

Волфганг Амадеус Моцарт
Соната за виолин и клавир у е-молу, КВ 304
Allegro
Tempo di Menuetto

Сезар Франк
Соната за виолин и клавир у А-дуру
Allegretto ben Moderato
Allegro
Recitativo-Fantasia
Allegretto poco mosso

Биографије:
Стефани Џон Парк је дипломирала виолину на Џулијарду, док је прва знања из музике стекла на приватним часовима. Током година, Стефани је имала прилике да учи од професора као што су Алмита Вамос, Роланд Вамос, Џоди Гетвуд, Кристин Соренсен, Масао Кавасаки и Пјер Амојал.
Учествовала је на музичким фестивалима и академијама као што су Интернационална летња академија у Ници, Академија Тибор Варга и Музички фестивал у Аспену.
Похађала је мајсторске курсеве камерне музике које су водили чланови ансамбала Гуарнери Стринг Qуартет, Yинг Qуартет, Ст. Лаwренце Qуартет, Ахн Трио и Менахем Пресслер.
Живи у Швајцарској где је на Конзерваторијуму у Лозани (Хауте Ецоле де Мусиqуе де Лаусанне) стекла мастер дипломе у области извођаштва и педагогије. Тренутно предаје у Интернационалној школи у Лозани (ИСЛ) и члан је оркестра Синфониетта у Лозани.
Стефани Парк често наступа као солиста, члан различитих камерних састава и у оркестрима, а имала је прилике да свира у салама као што су Цоолидге Аудиториум Либрарy оф Цонгресс у Вашингтону, Националном музеју америчке историје – Смитсонијан, Алице Туллy – Линколн Центар, Тхе Терраце Тхеатер – Кенеди центар, Национални парк Wолф Трап у Вирџинији и Карнеги хол, као и у Амбасади Кореје и Амбасади Аустрије. Наступала је у Аустрији, Немачкој, Шпанији, Француској и Швајцарској.
Стефани свира на Марцхетти виолини из 1911. године.

Ивана Вукосављев Моа је основно и средње музичко образовање стекла у класи проф. Љерке Вукеље и проф. Злате Малеш. Дипломирала је на ФМУ у Београду у класи проф. Александра Шандорова. Наставила је усавршавање 2007. године у класи проф. Фернанда Росана на Конзерваторијуму у Лозани, где је стекла концернут диплому.
Као солиста и члан више камерних састава наступала је у Италији, Француској, Швајцарској и у свим значајнијим концертним салама у Србији. Од 2005. године, Ивана је члан београдског удружења мултимедијалних уметника Аурополис. У Београду је наступала на бројним концертима у организацији Секретаријата за културу Града Београда, као и на ЕЦХО фестивалу.
Добитник је стипендије Града Београда и стипендије пројекта Путујемо у Европу. Министарство омладине и спорта је доделило стипендију намењну најбољим студентима завршне године студија на универзитетима земаља чланица Европске уније и ЕФТА на водећим светским универзитетима за школску 2009/2010 годину. Године 2011. је добила награду удрежења Ф. Цхопин у Женеви.
Сарађивала је са пијанистом и проф. Себастијеном Ризлером, као и са Енсамбле Цонтемпораин ду Цонсерватоире када је извела дело Изабел Мундри WЕР? за сопран и клавир, на концерту који је емитовао ЕСПАЦЕ2 Радио Суиссе Романде.
Похађала је до 2014. године студије у швајцарској школи за музичку педагогију Сосиéтé Суиссе де Пéдагогие Мусицале. Ивана предаје клавир у Интернационалној школи у Лозани од 2009. године.

Loading...