Концерт сопрана Иване Јаношевић и пијанисткиње Александре Ћировић

01.06.2015, 21:00.
blank-image

Ивана Јаношевић је студенткиња четврте године годину студија соло певања на Академији лепих уметности.

Програм:
Ђеминијано Ђакомели
Sposa son disprezzata

Jохан Себастијан Бах
Mein Gläubiges Herze из Also hat Gott die Welt geliebt, BWV 68

Хуго Волф
Verborgenheit

Винченцо Белини
Ma rendi pur contento

Франсис Пуленк
Voyage à Paris, FP 107/4

Петар Коњовић
Море, извор вода извирала

Борис Папандопул
Анђелија воду лила

Сергеј Рахмањинов
Паљубила ја

Стефано Донауди
O del mio amato ben

Хоакин Турина
Cantares из Poema en Forma de Cancione, оп. 18

Волфганг Амадеус Моцарт
Vado, ma dove? O Dei!, KV 583

Руђеро Леонкавало
Musette svaria sulla boca viva из oпере Боеми

Биографије:
Ивана Јаношевић, сопран, завршава четврту годину студија соло певања на Академији лепих уметности, у класи проф. Ане Јовановић. Завршила је двогодишњи Оперски студио у Народном позоришту, где је имала прилику да учи од примадоне Народног позоришта Сузане Шуваковић Савић, редитељке Иване Драгутиновић Маричић, глумца Андреје Маричића, као и маестра Ђорђа Павловића. Такође се усавршавала код светски признатих уметника као што су: Бисерка Цвејић, Давид Бижић, Маријана Мијановић, Предраг Госта и други.
Сарађивала је са нашим најпознатијим диригентима, међу којима су Дејан Савић, Ђорђе Павловић, Зоран Андрић и Предраг Госта.
Међу бројним наступима, истичу се они на сценама Народног позоришта у Београду (улога Анине у опери Травијата, сценска извођења оперских арија и дуета, као и учешће у опери Х. Персла Дидона и Енеј), у свечаној сали Скупштине града Београда, Дому Војске у Нишу (учешће на Новогодишњем концерту под вођством маестра Зорана Андрића), Етнографском музеју, Музеју Народног позоришта, Гварнеријусу, сали СКЦ-а, УК Пароброд…
Завршила је СМШ Др Војислав Вучковић у класи проф. Мирјане Комненовићна одсеку за соло певање, као и нижу музичку школу на одсеку за клавир. Такође је стекла мастер диплоу на Архитектонском факултету Универзитета у Београду.

Александра Ћировић (Београд) је дипломирала клавир на ФМУ у класи Зорице Димитријевић Стошић, а касније специјализирала камерну музику у класи проф. Оливере Ђурђевић. По завршетку студија и специјализације радила је шест година као асистент на Катедри за камерну музику у Београду, а одржала је и бројне солистичке концерте, као и наступе са еминентним музичким уметницима. Иза ње су и многобројне интернационалне турнеје, као чембалисткиња је наступила са Гудачима Светог Ђорђа. Касније је отишла у Париз где је сарађивала са бројним уметницима у области камерне музике, а такође је одржала је солистичке концерате.
Ради на Академији лепих уметности као професор камерне музике, и са студентима је освојила више престижних награда. Од 2008. године предаје и на Факултету уметности у Косовској Митровици, а у исто време ангажована је и на реализацији више соло пројеката.

Loading...