Концерт пијанисте Павла Крстића

04.05.2015, 20:00.
blank-image

Павле Крстић је студент престижног Универзитета „Моцартеум“ у Салцбургу. У Културном центру Београда је први пут наступио са 7 година на концерту младих пијаниста у оквиру циклуса „На стази успона“ организованог поводом 50 година КЦБ-а.

Програм:
Лудвиг ван Бетовен
Соната бр. 27 у е-молу, оп. 90
Con vivacita e sempre con sentimento ed espressione
Non troppo vivace e cantabile assai

Сергеј Рахмањинов
Шест музичких момената, оп.16
Andantino
Allegretto
Andante cantabile
Presto
Adagio sostenuto
Maestoso

Исидора Жебељан
Dark Velvet

Сергеј Прокофјев
Соната бр. 3 у а-молу, оп. 28

Биографија:
Павле Крстић (1998) је студент престижног Универзитета Моцартеум у Салцбургу у класи реномираног пијанисте и педагога Павела Гилилова. Такође је ученик ИВ разреда МШ Исидор Бајић у Новом Саду. Почео је да свира клавир са 6 година у класи Иване Брановачки и Милене Апић.
Наступао је као солиста на значајним манифестацијама у Београду, Новом Саду и Загребу. Као солиста је свирао са оркестром на отварању Светске конференције клавирских педагога у Синагоги у Новом Саду. Представљао је Србију на Балкан фестивалу у Тивту. Учествовао је и на фестивалу Виенна Yоунг Пианистс у Бечу, Астана пиано пассион у Казахстану, као и на летњим академијама Менделсон у Лајпцигу и Енхармониа у Естепони у Шпанији. Један је од победника управо одржане Јуниор Пиано Ацадемy Еппан у Италији.
Извео је солистичке концерте у Италији, као и у Београду и Новом Саду.
Освојио је награде на домаћим и међународним такмичењима, међу којима су најзначајније: прве награде на Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије (2007, 2009, 2011 – Лауреат и једини такмичар са освојених максималних 100 бодова у свим категоријама клавира), Међународном пијанистичком такмичењу у Шапцу (2007, 2009, 2013), Међународном пијанистичком такмичењу Златко Гргосевић у Загребу (2008), Међународном такмичењу Петар Коњовић у Београду (2010), 7. Међународном такмичењу за младе пијанисте ЕПТЕ Хрватске у Осијеку (2011), као и треће награде на међународном такмичењу Виртуоси пер мусица ди пианофорте у Усти над Лабем у Чешкој Републици (2009), међународном такмичењу Цонцоурс интернатионал де пиано Лагнy-сур-Марне у Француској (2013) и на 10. међународном такмичењу Цхопин Голден Ринг у Радовљици у Словенији (2014). Био је такође један од лауреата Фестивала младих музичара у Сремским Карловцима (2011) и освојио је титулу Лауреата свих пијанистичких категорија Меморијала Душан Протић у Београду (2012). Награђен је на престижној манифестацји ИВ Неухаус фестивал у Москви (2013) и био је једини селектовани учесник у својој категорији ван Русије. Добитник је Сребрне матрјошке на Бољшој фестивалу у конкуренцији солиста и камерних састава ученика средњих школа, студената основних, мастер и докторских студија на Мокрој Гори (2014).
Добитник је покрајинске награде за најталентованије ученике АП Војводине, награде Доситеја из Фонда за младе таленте Републике Србије и Стипендије изузетно надареним ученицима Министарства просвете Републике Србије.

Loading...