Gostovanje TIJERIJA DESTRIJEZA, Er Ekskiz / Heure Exquise/, distributerska kuća iz Lila, Francuska

23.04.2015, 16:08.
blank-image

U okviru MEDIA ART projekta
MEDIA ART projekat je edukativni program predavanja, prezentacija i radionica iz oblasti digitalnih medija i video umetnosti koje koproducentski organizuju Kulturni centar Beograda, Muzej savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu i Fakultet za medije i komunikacije Univerziteta “Singidunum” u Beogradu u period april-maj-jun 2015. godine.

Program Media Art nastao je kao potreba da se savremeni umetnici video arta i digitalnih medija podrobnije upoznaju i edukuju sa teorijom, konzervacijom i zaštitom i distribucijom novih medija savremene vizuelne umetnosti, pojmovima i standardima prakse o kojima se u našoj umetničkoj i kulturnoj sredini površno i nedovoljno zna ili se ne pridaje adekvatan kreativni i društveni značaj. Pokretanje programa predavanja i projekcija ima za cilj da publici u Srbiji omogući uvid u stavove i mišljenja istaknutih teoretičara medija, kustosa i distributera umetnosti na digitalnim medijima, kao i da predstavi primere umetnika koji su ostvarili značajne radove na novim medijima.

U okviru Media art projekta predstaviće se TIJERI DESTRIJEZ, Er Ekskiz /Heure Exquise/, distributerska kuća iz Lila, Francuska

utorak, 21. april. u 18:00
FMK, Karađorđeva 65
Projekcija video radova iz Er Ekskiza, novija produkcija, trajanje 40 minta

utorak, 22. april u 13:00
Kino sala MSUV, Dunavska 37, Novi Sad
Predavanje: Autorska prava i arhiviranje video radova. Susret sa Er Ekskiz, međunarodnim centrom za video umetnost

sreda, 23. april u 18:00
Galerija Artget, KCB, Trg republike 5/I
Predavanje: Autorska prava i arhiviranje video radova. Susret sa Er Ekskiz, međunarodnim centrom za video umetnost

Distributerska kuća za video umetnost Er Ekskiz / Heure Exquise je najveća u Francuskoj i predstavlja međunarodni centar za video umetnost, specijalizovan za promociju, prikazivanje i čuvanje video umetnosti i video kreacija. Njihov Dokumentacioni centar danas ima jednu od najznačajnijih zbirki video umetnosti u Francuskoj.

Loading...